Duurzame Jeans kopen

Op zoek naar duurzame Jeans? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Vegan Jeans tot Dames & Heren Jeans.

Duurzame Jeans vergelijken en kopen

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Jeans van hennep

Over Jeans van hennep

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Jeans van hennep. De webshop beschrijft het product als volgt: Jeans van hennep, nachtblauw Maat: 29/L32

Bekijk Jeans van hennep

2. Dawn dames vegan Jeans Mid Sun Slim Comfort Stretch Donkerblauw

Over Dawn dames vegan Jeans Mid Sun Slim Comfort Stretch Donkerblauw

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Dawn dames vegan Jeans Mid Sun Slim Comfort Stretch Donkerblauw. De webshop beschrijft het product als volgt: Kleedt slank af. Lage taille. Open zoom met franjes en losse vijfde zak. Comfortabele stretchjeans. Kleedt slank af. Stijl & Pasvorm zit comfortabel op de heupen loszittend been benadrukt je figuur zonder te vernauwen open zoom met veiligheidsnaad, zodat de zoom niet verder open kan binnenbeenlengte: L28 = 71 cm…

Bekijk Dawn dames vegan Jeans Mid Sun Slim Comfort Stretch Donkerblauw

3. Kuyichi dames vegan Mom Jeans Nora Loose Tapered Undyed

Over Kuyichi dames vegan Mom Jeans Nora Loose Tapered Undyed

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Kuyichi dames vegan Mom Jeans Nora Loose Tapered Undyed. De webshop beschrijft het product als volgt: Maak kennis met Nora, de beste mom-fit die je ooit zult dragen. Haar hoge taille en losse taps toelopende pijpen geven je een relaxte look en de stof is zowel stevig als comfortabel. Nora's op de jaren 80 geïnspireerde silhouet maakt haar de perfecte pasvorm. En last but not least:…

Bekijk Kuyichi dames vegan Mom Jeans Nora Loose Tapered Undyed

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere Jeans producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat niet alle filters producten tonen. In de geval kun je alle filters verwijderen.

Wat zijn duurzame Jeans?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een spijkerbroek die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen en meer.

Let erop dat de meest duurzame Jeans er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Wat betekent duurzaamheid? Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt.

Over duurzame jeans en de achtergrondinformatie

Jeans zijn een hoofdbestanddeel van elke garderobe, maar ze kunnen ook een grote invloed hebben op het milieu. Bij de productie van jeans wordt veel water gebruikt, en het gebruik van synthetische verfstoffen en afwerkingen kan schadelijk zijn voor het milieu.

Daarom is het belangrijk om duurzame jeans te kiezen. Er zijn een paar manieren om dit te doen. Je kunt jeans kiezen van duurzame materialen, zoals biologisch katoen of bamboe. Je kunt ook kiezen voor jeans die op een duurzame manier geproduceerd zijn, bijvoorbeeld door minder schadelijke chemicaliën te gebruiken of door hernieuwbare energie te gebruiken.

Er zijn een paar verschillende merken die duurzame jeans maken, dus je kunt gemakkelijk een paar vinden dat bij je stijl en je budget past. Bekijk de lijst hieronder voor enkele van de beste duurzame jeansmerken!