Bamboe shirt kopen

Op zoek naar duurzame Bamboe shirt? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Ronde hals tot V-hals.

Bamboe shirt vergelijken en kopen


We konden helaas geen producten vinden. Verwijder alle filters of gebruik van de zoekfunctie.

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere bamboe shirt. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat zijn duurzamere bamboe shirts?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een bamboe shirt die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame bamboe shirts producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame bamboe shirt en de achtergrondinformatie

Duurzaam Bamboe t-shirt – van ronde hals tot V-hals

Bamboe heeft veel kwaliteiten die het een duurzamere keuze voor stof maken. Het groeit snel, dus het duurt niet lang voor het weer aangevuld is. Het geeft ook meer zuurstof af aan de atmosfeer dan andere planten, waardoor het een goede keuze is voor het milieu. Bamboe is van nature anti-microbieel, dus het hoeft niet met agressieve chemicaliën behandeld te worden. Tenslotte is het zacht en comfortabel om te dragen.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je een duurzaam bamboe t-shirt koopt. Ten eerste kijk je of het shirt van biologische bamboe gemaakt is. Ten tweede kijk je op het label of het shirt op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier gemaakt is. Zoek ten slotte een hemd dat gecertifieerd is. In deze landen gekweekte bamboe is namelijk gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC), wat betekent dat de bamboe duurzaam gekweekt en geoogst wordt.