Vegan producten kopen – duurzamere opties

Op zoek naar duurzame vegan producten? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van vegan kleding en sneakers tot vegan meubels & accessoires.

Vegan producten vergelijken en kopen

Filter op:


Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere Vegan producten producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat niet alle filters producten tonen. In de geval kun je alle filters verwijderen.

Wat zijn vegan producten?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een Vegan producten die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat het meest duurzame vegan producten, producten zijn is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame vegan producten en de achtergrondinformatie

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten duurzame veganistische producten op de markt. Sommige merken gebruiken gerecycleerde materialen om hun producten te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals biokatoen, bamboe of hennep. Er zijn ook veganistische producten die gemaakt zijn van materialen als biokatoen of hennep. Hier zijn enkele van de beste duurzame vegan merken om te bekijken!