Deelauto Amsterdam

Deelauto Aanbieders in Amsterdam: MyWheels, ShareNow, GreenWheels en Sixt Share

In Nederland groeit de populariteit van deelauto diensten snel, en in 2023 waren er al maar liefst 100.000 deelauto’s beschikbaar. We tonen een aantal aanbieders in Amsterdam.

Steeds meer mensen omarmen deze handige en duurzame vorm van vervoer. In dit artikel vergelijken we vier prominente deelauto aanbieders die actief zijn in Amsterdam: MyWheels, ShareNow, GreenWheels en Sixt Share. Het merendeel van deze diensten biedt elektrische auto’s aan, waardoor ze ook bijdragen aan een schonere omgeving.

Vergelijk deelauto’s in Amsterdam met onze prijsvergelijker


📍 1. Selecteer het aantal kilometers voor een trip

Je kunt ook de route links invoeren
km

🕒 2. Selecteer het aantal uur voor een trip

uur

🚙 3. Goedkoopste aanbieder en pakket

⚙️ Filters
Aanbieder
Mywheels
Sixt Share
Share Now
Eigen auto
Auto leasen
Greenwheels
Snappcar
Trein
Huurauto

+ Toon alle pakketten

We tonen standaard maximaal de 3 goedkoopste pakketten per dienstverlener om het overzichtelijk te houden. Je kunt echter alle pakketten met de bovenstaande knop openen.

📰 4. Ontvang de scherpste deelauto tarieven, kortingsacties en meer

Schrijf je in voor onze deelautovergelijker.nl nieuwsbrief met de laatste acties, kortingscodes, lage tarieven, nieuwe aanbieders en meer!

Prijzen kunnen verouderd zijn.

Vergelijk deelauto’s in alle steden

Voordelige Opties voor Verschillende Afstanden

We hebben eerder een uitgebreide tarievenvergelijking gemaakt van de aanbieders. Als je op zoek bent naar een voordelige deelauto voor langere afstanden, zijn Sixt Share en ShareNow goede keuzes. Beide aanbieders hebben tarieven die gunstig zijn voor ritten met een grotere reisafstand.

Voor middellange afstanden, bijvoorbeeld een dagje weg naar een nabijgelegen stad, biedt MyWheels aantrekkelijke prijzen. Het MyWheels Pro abonnement kan hierbij voordelig zijn. GreenWheels, daarentegen, blijkt vooral geschikt voor hele korte afstanden. Echter, houd er rekening mee dat GreenWheels een borg van €100 vraagt bij het aanmaken van een account. Ook Sixt Share kan een kleine registratievergoeding vragen.

Kortingscodes voor Extra Voordeel

Veel deelauto aanbieders bieden ook kortingscodes aan om het huren van een deelauto nog aantrekkelijker te maken. Zo kun je gebruikmaken van een €25 korting bij MyWheels, een €20 korting bij Sixt Share en een €10 korting bij ShareNow en €15 vrienden rijtegoed bij Greenwheels.

Duurzaamheid in vervoer

Het delen van auto’s heeft nog een bijkomend voordeel: het is vaak goedkoper dan het bezitten van een eigen auto, vooral als je niet veel kilometers rijdt per maand. Dit betekent niet alleen financiële besparingen, maar ook een verminderde impact op het milieu. Elektrische deelauto’s dragen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en bevorderen duurzame mobiliteit in stedelijke gebieden.

Flexibiliteit in Amsterdam en Meer

Alle vier deelauto aanbieders zijn actief in Amsterdam en bieden verschillende locaties om auto’s op te halen en in te leveren. Bij sommige aanbieders dien je de auto in te leveren op dezelfde plek als waar je hem gehuurd hebt. Bij andere aanbieders kun je een auto soms inleveren in een andere stad als dat binnen het servicegebied valt.

Amsterdam deelauto’s – conclusie

Het vergelijken van tarieven en voorwaarden van verschillende deelauto aanbieders is essentieel om een weloverwogen keuze te maken voor jouw specifieke behoeften. Voor langere afstanden zijn Sixt Share en ShareNow vaak de goedkoopste opties.

Bij MyWheels kun je voordelig terecht voor middellange afstanden, vooral met het MyWheels Pro abonnement. GreenWheels is ideaal voor zeer korte afstanden, maar houd rekening met de borg.

Kies voor duurzaamheid, gemak en voordeligheid en ontdek de mogelijkheden van deelauto’s in Amsterdam en andere Nederlandse steden, zoals Almere!

Prijzen zijn geüpdatet in juli 2023, maar wees je bewust van mogelijke wijzigingen en voorwaarden. Bij Sixt Share vervallen de registratiekosten tot eind augustus 2023.