Duurzame Laarzen kopen

Op zoek naar duurzame Laarzen? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker.

Duurzame Laarzen vergelijken en kopen


Filter op:


Wil jij duurzamere producten? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat zijn duurzame laarzen?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een laarzen die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame laarzen producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Meer over laarzen

Duurzame Laarzen – van enkellaarsjes tot dameslaarzen

Voetschoeisel is een van de meest voorkomende soorten kleding die uit de mode raakt. Daarom richten veel duurzame schoenmerken zich op het maken van tijdloze ontwerpen die jaren meegaan. Deze merken gebruiken vaak duurzame materialen zoals gerecycleerd leer, hennep, en biologisch katoen. Hier zijn enkele van de beste duurzame schoenmerken om te bekijken!