Duurzame sneakers

Duurzame sneakers en schoenen online vergelijken

Vergelijk jouw favoriete duurzame sneakers online in de onderstaande vergelijker. Of bekijk alleen vegan sneakers.

Filter op:


Over duurzaamheid in de schoenenwereld

Duurzaamheid is op dit moment een hot topic in de modewereld. Consumenten zijn meer dan ooit geïnteresseerd in het kopen van milieuvriendelijke en duurzame producten. Dit geldt vooral voor kleding en accessoires. Een van de gebieden in de modewereld waar het aantal duurzame opties sterk is gestegen, zijn sneakers. Er zijn nu veel merken die milieuvriendelijke en veganistische sneakers maken. In deze blogpost zullen we een aantal van de beste duurzame sneakermerken op de markt van vandaag verkennen!

Waarom is duurzaamheid belangrijk in de sneaker industrie?

Duurzaamheid is belangrijk om een aantal redenen. Ten eerste helpt het om het milieu te beschermen. Door kleding en accessoires van duurzame materialen te maken vermindert de hoeveelheid vervuiling en afval die geproduceerd wordt. Ten tweede heeft duurzame mode als doel om langer mee te gaan dan gewone mode (nog niet altijd helaas). Dit betekent dat ze langer meegaat en dat je ze minder vaak hoeft te vervangen.Tenslotte is duurzame mode vaak ethischer. Merken die duurzame producten maken, hebben vaak betere arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en gebruiken minder schadelijke chemicaliën in hun producten.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten duurzame sneakers op de markt. Sommige merken gebruiken gerecycleerde materialen om hun schoenen te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals bamboe of hennep. Er zijn ook veganistische sneakers van materialen zoals canvas of hennep. Hier zijn een paar van de beste duurzame sneakermerken om te bekijken!

Voorwaarden waar de sneakers aan kunnen voldoen

Bovenstaande sneakers voldoen aan minstens één van de volgende voorwaarden:

  • Gaat lang mee
  • Is geproduceerd met milieuvriendelijke materialen
  • Is vegan

Sneakermerken die bezig zijn met duurzaamheid

De meest traditionele merken zoals Adidas en Nike zijn er nog láng niet. Adidas gebruikt wel gerecycleerde materialen in sommige van hun schoenen en ze hebben een belofte om tegen 2020 meer duurzaam katoen te gebruiken. Allbirds maakt al hun schoenen van duurzame materialen zoals wol, eucalyptus, en suikerriet. Ze compenseren ook al hun koolstofuitstoot. Nike heeft een aantal duurzamere sneakers die van gerecycleerde materialen gemaakt zijn. Ze hebben ook een verbintenis om minder water te gebruiken in hun fabricageproces. Reebok heeft een lijn veganistische gympen van bamboe en andere duurzame materialen. Tenslotte heeft Vans een aantal duurzame sneakers van gerecycleerd materiaal.

Duurzaamheid is om een aantal redenen belangrijk en er zijn veel verschillende soorten duurzame sneakers om uit te kiezen. Wat is jouw favoriete duurzame sneakermerk? Laat het ons weten in de comments!`