Duurzame webhosting providers overzicht

Duurzame webhosting – waar host jij je site groen?

In het huidige digitale tijdperk, waar de vraag naar online diensten blijft groeien, neemt ook het energieverbruik van datacenters wereldwijd toe. Met een geschat verbruik dat 1% van de wereldwijde energievraag dekt en mogelijk zelfs verviervoudigt tegen 2030, is de impact van deze sector op het milieu aanzienlijk.

Gelukkig erkennen verschillende hostingproviders de noodzaak van duurzaamheidsinitiatieven om deze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

In dit artikel zoomen we in op de inspanningen van Mijn.host, TransIP en Web-Oke om duurzame webhosting te bevorderen.

Mijn.host: 100% Groene Hosting

Mijn.host groene hosting

Mijn.host zet zich in voor volledig groene hosting door uitsluitend te opereren in datacenters die draaien op 100% hernieuwbare energie. Ze hebben hun servers gestationeerd in het Equinix AM6 datacenter in Amsterdam, bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en het ambitieuze doel om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. Verder verstevigt Mijn.host zijn duurzaamheidsbelofte door enkel gebruik te maken van moderne, efficiënte servers van HP, een bedrijf dat zelf streeft naar klimaatneutraliteit in 2040.

Steeds meer mensen kiezen duurzaam. Ontvang ook de duurzame nieuwsbrief.

Wil je meer duurzaam nieuws en duurzame blogposts ontvangen? Ontvang onze nieuwsbrief met tips, nieuws en vacatures.

TransIP: Voorop in energie-efficiëntie

TransIP heeft duurzaamheid verankerd in zijn bedrijfsvoering, mede dankzij zijn ISO 14001-gecertificeerde datacentrum, dat gebruikmaakt van 100% windenergie.

Het bedrijf heeft ook een eigen klimaatbeheersingssysteem ontwikkeld, wat resulteert in het efficiëntste energiegebruik in Nederland.

Web-Oke: spectrum aan duurzaamheidsinitiatieven

Web-Oke gaat verder dan alleen het gebruik van groene stroom voor hun servers, gevestigd in de duurzame faciliteiten van NorthC Datacenters.

Ze nemen verschillende maatregelen om hun ecologische impact te minimaliseren, waaronder het verminderen van woon-werkverkeer van personeel en het gebruik van efficiënte hardware. Leuk om te melden zijn de initiatieven zoals het planten van bomen bij elke financiële transactie en het recyclen van restwarmte uit hun datacenter in Aalsmeer, wat bijdraagt aan het verwarmen van lokale voorzieningen zoals een zwembad en een kinderdagverblijf.

Waar is Kies Groener gehost?

Kies Groener wordt groen gehost

Kies Groener is op het moment van schrijven gehost bij Vimexx een merk van team.blue, waar TransIP ook onder valt. Ook zij leveren hosting op groene datacenters. Verifieer het zelf hier.

Het belang van duurzame hosting

De inzet van Mijn.host, TransIP en Web-Oke voor duurzame hosting illustreert een belangrijke verschuiving binnen de ICT-sector naar meer milieuverantwoordelijkheid.

Verifieer hier zelf of jouw site duurzaam gehost is.

Deze providers erkennen dat het mogelijk is om hoogwaardige webhostingdiensten aan te bieden terwijl tegelijkertijd bijgedragen wordt aan het behalen van klimaatdoelstellingen.

Door te kiezen voor deze groene hostingproviders kun je niet alleen vertrouwen op betrouwbare en efficiënte hosting, maar draag je ook bij aan een vermindering van de ecologische voetafdruk die geassocieerd wordt met online activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *