Duurzame verzekeringen: verschillen tussen verzekeraars

De nieuwe website DuurzameVerzekering.com biedt een frisse kijk op verzekeringen. Deze site gebruikt de Eerlijke Geldwijzer om verzekeraars te beoordelen op duurzaamheid.

Er zit namelijk een groot verschil tussen de aanbieders.

Wat zijn duurzame verzekeringen?

Duurzame verzekeringen verschillen van traditionele verzekeringen doordat zij rekening houden met milieu, sociale en governance (ESG) criteria bij hun investeringen en bedrijfsvoering.

Dit betekent dat een verzekeraar die als duurzaam wordt aangemerkt door bijvoorbeeld de Eerlijke Geldwijzer, het geld investeert in sectoren die bijdragen aan duurzame ontwikkeling zoals hernieuwbare energie, sociale huisvesting of duurzame landbouw, in plaats van in schadelijke industrieën zoals fossiele brandstoffen of wapenfabricage.

Steeds meer mensen kiezen duurzaam. Ontvang ook de duurzame nieuwsbrief.

Wil je meer duurzaam nieuws en duurzame blogposts ontvangen? Ontvang onze nieuwsbrief met tips, nieuws en vacatures.

Rol van de Eerlijke Geldwijzer

De Eerlijke Geldwijzer evalueert verzekeraars op duurzaamheid. Dit helpt consumenten kiezen voor verzekeraars die zowel financieel solide als milieuvriendelijk zijn.

Het platform DuurzameVerzekering.com toont verzekeraars en hun scores

Op DuurzameVerzekering.com vind je verzekeraars die goed scoren op de Eerlijke Geldwijzer. Het platform biedt een duidelijk overzicht en toont verschillende producten. Van zorgverzekering tot reisverzekering of autoverzekering.

Wij mogen geen advies geven. Vragen hierover worden dan ook niet beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *