energiezuinige koelkast drankje

Energiezuinige koelkast vergelijken en kopen

Wist je dat het soms financieel en voor het milieu loont om een oude koelkast te vervangen? Zelfs wanneer deze nog werkt? Op deze pagina lees je er meer over en vergelijken we verschillende koelkasten met een energielabel van A of beter.

Wanneer een oude koelkast vervangen?

Als je koelkast meer dan 10 jaar oud is, is het misschien tijd om aan vervanging te gaan denken. Ook al houdt hij je eten nog steeds koud, een oude koelkast verbruikt waarschijnlijk veel meer energie dan een nieuwer model. Een oude koelkast vervangen kan je honderden euro’s per jaar op je energierekening besparen, en het helpt je ook je steentje bij te dragen aan het milieu. Je kunt bij veel van de onderstaande producten zien wat hun jaarverbruik is. Dit kun je dan naast het jaarverbruik van je huidige koelkast leggen om te kijken of deze aan vervanging toe is.

Nieuwe koelkastmodellen zijn veel energiezuiniger dan die van zelfs maar een paar jaar geleden, dus je draagt je steentje bij om je ecologische voetafdruk te verkleinen. En natuurlijk geeft een nieuwe koelkast ook een vleugje stijl aan je keuken. Als je een oude koelkast hebt, geef hem dan mee aan een milieupunt in plaats van hem verder te verkopen. Zo voorkom je dat oude, vervuilende koelkasten in omloop blijven.

Steeds meer mensen kiezen duurzaam. Ontvang ook de duurzame nieuwsbrief.

Wil je meer duurzaam nieuws en duurzame blogposts ontvangen? Ontvang onze nieuwsbrief met tips, nieuws en vacatures.

Dit zijn momenteel de meeste energiezuinige koelkasten:

  Bekijk meer producten >>

  Met zoveel mogelijkheden op de markt is er vast en zeker een energiezuinige koelkast die bij je past.

  Waar op te letten?

  Enkele dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor een energiezuinige koelkast:

  Als je op zoek bent naar een energiezuinige koelkast, zijn er een paar dingen die je in het oog moet houden. Ten eerste is het belangrijk om koelkasten met hetzelfde energielabel te vergelijken. In het algemeen zullen modellen met hetzelfde energielabel ongeveer evenveel energie verbruiken. Er kan echter enige variatie zijn tussen modellen. Ten tweede moet je bij de keuze van een koelkast rekening houden met je behoeften

  Als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt, zul je een model met meer opslagcapaciteit nodig hebben. Tenslotte is het ook belangrijk dat je nadenkt over de functies die je in een koelkast wilt. Sommige modellen zijn voorzien van functies als ijsmakers en waterdispensers. Andere hebben unieke ontwerpen die kunnen helpen ruimte in je keuken te besparen. Door met deze factoren rekening te houden, kun je de perfecte energiezuinige koelkast voor je huis vinden.

  Controleer verder de afmetingen om er zeker van te zijn dat ze in je ruimte passen. Kijk ook zeker naar de garantie en het retourbeleid voor je je aankoop doet.

  Over het nieuwe energielabel

  In 2021 is het energielabel vervangen door een nieuw label. Let er op dat de koelkasten gebruik maken van het nieuwste energielabel. Voorheen was het meest energiezuinige label A+++. Dit kan bij het nieuwe energielabel gelijk staan aan het nieuwe energielabel C. De meest zuinige koelkasten gebruiken een nieuw energielabel A.

  Heb jij verder nog duurzame tips? Laat het ons gerust weten.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *