Duurzame vaderdag cadeau's

6x duurzame vaderdag cadeau’s voor 2024

Binnenkort is het weer vaderdag. Het liefste geef je je vader natuurlijk een mooi cadeau. Daarom geven wij een aantal tips voor duurzame vaderdag cadeau’s. Hier zijn een paar leuke ideeën die vader blij zullen maken en ook de planeet helpen!

1. Niks

Geef Niks. En dan bedoelen we niet helemaal niks, maar Niks van Greenpeace. Dat is een cadeau dat je geeft in de vorm van een donatie aan Greenpeace. Zo geef je iets immaterieels en doe je toch iets goeds voor de wereld.

Steeds meer mensen kiezen duurzaam. Ontvang ook de duurzame nieuwsbrief.

Wil je meer duurzaam nieuws en duurzame blogposts ontvangen? Ontvang onze nieuwsbrief met tips, nieuws en vacatures.

2. Vegan kookboeken

Voor de vader die graag kookt, hebben wij een overzicht gemaakt met de leukste vegan kookboeken? Bamboe is een duurzaam materiaal dat duurzaam is en gemakkelijk schoon te maken. Plus, het is ook stijlvol! Vader zal zijn nieuwe bamboetang, spatel en lepel graag gebruiken als hij zijn favoriete maaltijden in elkaar flanst.

  3. Herbruikbare koffiemokken of thermofles

  Is je vader een koffieliefhebber? Trakteer hem op een herbruikbare koffiemok of thermofles die hij elke dag kan gebruiken. Er zijn heel wat mooie opties van duurzame materialen of materialen die lang meegaan. Je kunt zelfs mokken en bekers vinden met leuke ontwerpen van duurzame vaderdaggeschenken. Pa zal elke keer dat hij een slok van zijn ochtendkoffie neemt aan je denken!


  4. Duurzame bloembakken

  Als je vader een groene vingers heeft, zal hij het geweldig vinden een vetplant of luchtplant te krijgen. Deze planten zijn gemakkelijk te verzorgen en voegen een vleugje natuur toe aan elke kamer.

  Wil je er een duurzame bloembak bij? De volgende plantenbakken zijn gemaakt van duurzame of gerecyclede materialen:


  5. Duurzame sneaker

  Als je vader van hippe schoenen houdt, zijn de volgende heren sneakers wellicht wat voor hem.


  Duurzame sneakers zijn een prima keuze voor een duurzaam vaderdag cadeau. Ze zijn vaak gemaakt om langer mee te gaan, wat betekent dat ze na verloop van tijd minder afval veroorzaken. Plus, ze maken vaak gebruik van duurzame materialen zoals gerecycled plastic.

  6. Waterfles

  Een leuk idee is om voor je vader een herbruikbare waterfles of koffiemok te kopen. Zo kan hij helpen zijn milieu-impact te verminderen door plastic voor eenmalig gebruik te vermijden. Duurzame cadeau’s als deze zullen door elke eco-bewuste vader zeker gewaardeerd worden.


  Wat is jouw favoriete duurzame vaderdagcadeau?

  Fijne vaderdag!

  Uitgelichte foto door Juan Pablo Serrano Arenas.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *