Vegan jurk kopen

Op zoek naar duurzame Vegan jurk? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Zomer jurken tot Feestelijke jurken.

Vegan jurken vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. TAWAST dames vegan Jurk Lunation Lunisolar Grijs

Over TAWAST dames vegan Jurk Lunation Lunisolar Grijs

Het eerste product dat wij veel vergelijken: TAWAST dames vegan Jurk Lunation Lunisolar Grijs. De webshop beschrijft het product als volgt: Dit artikel wordt op bestelling gemaakt. Houd rekening met een productietijd van 1-3 weken voordat uw artikel wordt verzonden.   De Lunation Dress is een multifunctionele jurk. Het wordt geleverd met een riem zodat je het met of zonder kunt dragen. Draag hem los als een boxy jurk of wikkel…

Bekijk TAWAST dames vegan Jurk Lunation Lunisolar Grijs

2. The Driftwood Tales dames vegan Jurk Oversized T-Shirt Zwart

Over The Driftwood Tales dames vegan Jurk Oversized T-Shirt Zwart

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: The Driftwood Tales dames vegan Jurk Oversized T-Shirt Zwart. De webshop beschrijft het product als volgt: Heerlijk oversized luchtig, comfortabele en eerlijker gemaakte jurk van gerecycled materiaal. De jurk heeft een subtiele V-hals, twee diepe steekzakken en een ronde knoopsluiting op de rug. Gemaakt op Bali. Ons model is 170cm lang en draagt maat S. 100% gerecyclede materialen, katoen en linnen mix Made in Bali Laten we er samen voor zorgen dat…

Bekijk The Driftwood Tales dames vegan Jurk Oversized T-Shirt Zwart

3. TAWAST dames vegan Jurk Eclipse Wit

Over TAWAST dames vegan Jurk Eclipse Wit

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: TAWAST dames vegan Jurk Eclipse Wit. De webshop beschrijft het product als volgt: Dit artikel wordt op bestelling gemaakt. Houd rekening met een productietijd van 1-3 weken voordat uw artikel wordt verzonden.   De Eclipse Dress is een multifunctionele jurk. Het wordt geleverd met een riem zodat je het met of zonder kunt dragen. Draag hem los als een boxy jurk of wikkel…

Bekijk TAWAST dames vegan Jurk Eclipse Wit

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere vegan jurk producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzame vegan jurk?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een vegan jurk die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame vegan jurk er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame vegan jurk en de achtergrondinformatie

Er zijn veel verschillende soorten duurzame veganistische jurken. De meeste van deze jurken zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals biokatoen, bamboe of hennep. Er zijn ook vegan jurken van materialen als biokatoen of hennep. Hier zijn een paar van de beste duurzame vegan jurken merken om te bekijken!

Duurzame vegan jurk

Op deze vergelijkingssite vind je verschillende duurzame, veganistische jurken. Als je verder wil filteren kun je bovenstaand filter gebruiken. Mochten er geen resultaten zijn, dan is het verstandig om de filters weer uit te zetten.

Veganistische kleding en jurken worden steeds populairder. Tijdens de productie van veganistische kleding worden geen dierlijke materialen en dieren gebruikt. Er worden geen veren, wol, vilt, leer, suède en bont gebruikt.

Helaas is de kledingindustrie, net als veel andere industrieën, geen schoolvoorbeeld van een diervriendelijk proces. Wij mensen maken steeds intensiever gebruik van middelen om ons heen, en daar hebben veel dieren onder te lijden. Er wordt op grote schaal misbruik gemaakt van dieren om te voorzien in onze behoeften. Wij mensen zijn de enigen die hier verandering in aan kunnen brengen.

Vegan jurken

Er zijn twee labels die aangeven dat jurken veganistisch zijn. Het PETA Approved Vegan label geeft aan dat je jurk geen dierlijke producten bevat. Daarnaast zijn er nog andere labels waar je op kunt letten. Deze labels garanderen kwaliteit of geven meer informatie over de oorsprong en omstandigheden waarin de jurken geproduceerd worden. De Organic Content Standard norm controleert bijvoorbeeld de hoeveelheid biologisch materiaal dat een eindproduct bevat. De norm controleert ook welk weg grondstoffen afleggen tussen bron en product.

Veganistische jurken veroorzaken bij de productie zo min mogelijk vervuiling. Deze producten worden in onze vergelijker getoond. De impact op het milieu van de productie ervan is zo min mogelijk en de jurken gaan lang mee. Bij de vegan jurken wordt gebruik gemaakt van materiaal zoals bamboe, biologisch katoen en hennep.

Houd wel in je achterhoofd dat de meest duurzame vegan jurk, degene is die je tweedehands of zelfs niet koopt. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of je dit product echt nodig hebt.

Fast fashion

Fast fashion staat voor mode met een korte omlooptijd, ook wel snelle mode genoemd. Vroeger spaarde je maanden voor een product waar je jaren mee deed. Tegenwoordig is dat anders omdat het modebeeld om de haverklap verandert. Als je de trends wil volgen, dan moet je vaak nieuwe kleding kopen.

Daarnaast is het dierenwelzijn ook een probleem. Gelukkig wordt er steeds meer diervriendelijke kleding geproduceerd in de fashionindustrie. Daardoor komen er ook steeds meer vegan jurken. Deze kleding kan met een gerust hart gekocht worden als het gebruikte materiaal niet afkomstig is van een dier. Dit staat los van hoe vaak je nieuwe kleding aanschaft en de impact die dat op de aarde heeft.

Wol, hennep en bamboe

Wol, leer, suède, zijde, dons en bont zijn bekende dierlijke stoffen. Vaak lijkt er weinig kwaad in deze materialen te zitten. Wol moet bijvoorbeeld toch van de schapen af. De manier waarop dit gebeurt is echter wel een probleem. Schapen worden soms mishandeld bij het scheren ervan en worden ervoor ook niet altijd even goed behandeld. Scheren op zichzelf geeft de dieren vaak ook al veel stress. Dit geldt voor schapen, maar ook voor geiten.

Het is vaak lastig om te achterhalen waar het materiaal in jouw kleding vandaan komt. Hennep en bamboe zijn sowieso materialen waar je gelukkig van wordt. Ook voor leren jurken zijn er nieuwe alternatieven: bananen- en sinaasappelschil en ananas- of appelvezels. Ook papier, kruk, gerecycled rubber, paddenstoelen en druivenpulp worden hiervoor gebruikt. Donzen jassen kunnen we ook beter niet meer gebruiken, ook dit is niet heel diervriendelijk. Een jas van hennep, bamboe of kokosvezel is een diervriendelijk alternatief. Ook zitten deze jassen een stuk aangenamer.

Veganistische inkt

Bij veganistische jurken denk je vaak aan de stoffen waarvan het kledingstuk gemaakt is. Vergeet hierbij niet de inkt waarmee de jurken bedrukt worden. Op het label van de duurzame jurk kun je zien of de inkt veganistisch is, geen dierlijke oorsprong heeft en niet op dieren getest wordt.

Dit geldt ook voor de vloeistof waarmee die mooie printjes op je jurk gedrukt worden. Bijna altijd bevat deze zeefdrukemulsie gelatine. Gelatine is niet veganistisch. Als er een plantaardige zeefdrukinkt gebruikt wordt, dan is jouw jurk echt veganistisch.

Alternatief zijde

Tencel is een nieuw materiaal dat ook wel ‘wonderstof’ wordt genoemd. Het wordt gemaakt van cellulose, uit een duurzaam geworven eucalyptushout. Tot nu toe is men erg positief over deze stof. Het reguleert warmte en vocht goed en glanst zijdeachtig. Het is een soepele stof die niet krimpt tijdens het wassen. Daarnaast is het volledig biologisch afbreekbaar. Veel vegan jurken zijn gemaakt van Tencel.