Vegan laarzen kopen

Kies Groener toont een overzicht van duurzamere laarzen. Vergelijk en filter online.

Duurzame laarzen vergelijken en kopen


Filter op:


Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat zijn duurzame laarzen?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een laarzen die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame laarzen producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Over laarzen en de achtergrondinformatie

Vegan laarzen – van vegan enkellaarsjes tot vegan chelsea boots

Wat zijn vegan laarzen?

Vegan laarzen zijn laarzen die gemaakt zijn zonder dierlijke producten. Dit betekent dat ze meestal gemaakt zijn van synthetische materialen, zoals polyurethaan of PVC. Sommige veganistische laarzen zijn echter gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic of rubber.

Waarom kiezen voor veganistische laarzen?

Er zijn een paar redenen waarom je misschien veganistische laarzen zou willen kiezen boven traditionele leren laarzen. Ten eerste zijn veganistische laarzen duurzamer. Ze zijn minder belastend voor het milieu dan leren laarzen, omdat ze gemaakt zijn van synthetische materialen die gemakkelijker te recyclen zijn. Ten tweede zijn veganistische laarzen doorgaans comfortabeler dan leren laarzen, omdat ze geen inloopperiode nodig hebben. Ten slotte zijn veganistische laarzen meestal betaalbaarder dan leren laarzen.

Waar kun je veganistische laarzen kopen?

Veganistische laarzen zijn verkrijgbaar bij een aantal verschillende merken. Enkele van de beste veganistische laarzenmerken zijn Dr. Martens, Will’s Vegan Shoes en Ethletic. Je kunt veganistische laarzen online vinden en in sommige veganistische winkels.