Wist je dat roti eigenlijk alleen de pannenkoeken / het brood zijn waarmee het mengsel gegeten wordt. Vandaag maken wij het hele recept: roti massala. De pannenkoeken kopen we er los bij, maar kun je ook gemakkelijk maken met bloem en water.
We hebben dit recept gebruikt en aangepast naar een vegan variant.
Ingrediënten:
De ingrediënten. Of de rotivellen zelf helemaal vegan zijn weten we niet meer zeker.
- 400 g vegan kipstukjes (we kwamen er achter dat de kipstukjes van de AH eigenlijk vegetarisch zijn, de volgende keer gebruiken we weer vegan stukjes)
- 300 g aardappelen
- 200 g kousenband (of sperziebonen als alternatief)
- 25 g masala kerrie (nandan)
- 4 tenen knoflook
- 2 uien (of sjalotten)
- 2 rotivellen
- 2 tomaten
- 1 madame Jeanette (optioneel, voor extra pit)
- 1 groentebouillon blokje (i.p.v. kippenbouillon)
- 1 tl gemalen komijnzaad
- Olie om in te bakken
Bereidingswijze:
- Bak de vegan kipstukjes: Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de vegan kipstukjes rondom bruin. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Haal de stukjes uit de pan en zet ze apart.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg in dezelfde pan 1 fijngesneden ui en 3 fijngesneden tenen knoflook toe. Fruit dit ongeveer 2 minuten mee, totdat de ui glazig is.
- Voeg de specerijen toe: Voeg nu 25-30 g masala kerrie en 1 tl gemalen komijnzaad toe. Zet het vuur laag en meng alles goed door elkaar.
- Tomaten erbij: Voeg 2 grof gesneden tomaten toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
- Bouillon toevoegen: Blus het geheel af met 400 ml warm water en verkruimel het groentebouillonblokje erin. Roer goed door en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat met de deksel op de pan pruttelen.
- Aardappelen toevoegen: Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Voeg deze toe aan de pan en laat het geheel circa 45 minuten pruttelen. Haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan om de saus wat in te laten dikken.
- Madame Jeanette (optioneel): Voeg de madame Jeanette toe als je van extra pittig houdt, en laat deze de laatste 10 minuten meekoken.
- Voeg de vegan kipstukjes toe: Voeg de apart gehouden vegan kipstukjes de laatste 5-10 minuten van de kooktijd toe aan de pan, zodat ze de smaken goed kunnen opnemen zonder droog te worden.
- Kousenband bereiden: Verwijder de harde uiteinden van de kousenband en snijd in hapklare stukjes. Kook de kousenband in 8 minuten beetgaar en spoel af met koud water.
- Kousenband roerbakken: Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en fruit 1 fijngesneden teen knoflook en 1 sjalot voor 2 minuten. Voeg de kousenband toe en roerbak deze enkele minuten mee.
- Roti vellen verwarmen: Verwarm de rotivellen in de magnetron, oven of pan, afhankelijk van de instructies op de verpakking.
- Serveren: Verdeel de vegan kip massala, kousenband, en saus over een bord en serveer met een warm roti vel.
Tip:
Als je geen kousenband kunt vinden, kun je sperziebonen gebruiken. Ze geven een vergelijkbare smaak en textuur aan het gerecht.
Inhoud toon