Vegan shirt kopen

Op zoek naar duurzamere vegan shirts? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Vrouwen shirts tot Heren shirst.

Duurzamere Vegan shirts vergelijken en kopen


Filter op:


Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere vegan shirts. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat zijn duurzamere vegan shirts?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een vegan shirt dat lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame vegan shirts producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame vegan shirts en de achtergrondinformatie

Er zijn veel duurzame en ethische modemerken die stijlvolle en modieuze kleding van duurzame materialen maken. De meeste van deze merken richten zich echter op damesmode. Hoewel er enkele mooie merken herenkleding zijn die duurzame materialen en ethische praktijken gebruiken, zijn er niet veel duurzame veganistische overhemdmerken voor mannen.

Daarom hebben we een lijst samengesteld van enkele van onze favoriete veganistische herenshirt merken. Let er op dat niet alle producten van deze merken vegan zijn.

1. Armedangels

Armedangels is een Duits modemerk dat gespecialiseerd is in duurzame kleding voor mannen en vrouwen. Al hun overhemden zijn gemaakt van biologisch katoen, en het bedrijf zet zich in voor het gebruik van duurzame materialen en praktijken in hun hele toeleveringsketen.

2. Thought

Thought is een in het VK gevestigd kledingbedrijf dat stijlvolle en duurzame kleding voor mannen en vrouwen maakt. Al hun overhemden zijn gemaakt van fair trade en biologisch katoen, en het bedrijf zet zich in voor het gebruik van duurzame materialen en praktijken in hun hele toeleveringsketen.

3. Rawganique

Rawganique is een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame en ethisch verantwoorde vegan kleding. Al hun hemden zijn gemaakt van biologisch katoen en hennep, en het bedrijf zet zich in voor het gebruik van duurzame materialen en praktijken in hun hele toeleveringsketen.

4. Bamboe Cay

Bamboo Cay is een op Hawaii gevestigd kledingbedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame en ethische kleding voor mannen en vrouwen. Al hun hemden zijn gemaakt van bamboe en hennep, en het bedrijf zet zich in voor het gebruik van duurzame materialen en praktijken in hun hele toeleveringsketen.

5. Herbivore

Herbivore is een in Seattle gevestigd bedrijf dat stijlvolle en duurzame kleding voor mannen en vrouwen maakt. Al hun hemden zijn gemaakt van biologisch katoen en hennep, en het bedrijf zet zich in voor het gebruik van duurzame materialen en praktijken in hun hele toeleveringsketen.