duurzamer beddengoed

Duurzaam Beddengoed kopen

Op zoek naar duurzaam Beddengoed? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Linnen beddengoed tot Beddengoed set.

Duurzaam Beddengoed vergelijken en kopen

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Seersucker beddengoed van bio-katoen

Over Seersucker beddengoed van bio-katoen

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Seersucker beddengoed van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Seersucker beddengoed van bio-katoen, jade Maat: 155 x 220 cm

Bekijk Seersucker beddengoed van bio-katoen

2. Satijn beddengoed van bio-katoen

Over Satijn beddengoed van bio-katoen

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Satijn beddengoed van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Satijn beddengoed van bio-katoen, leisteen Maat: 40 x 40 cm

Bekijk Satijn beddengoed van bio-katoen

3. Flanel-beddengoed van bio-katoen

Over Flanel-beddengoed van bio-katoen

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Flanel-beddengoed van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Flanel-beddengoed van bio-katoen, terra Maat: 80 x 80 cm

Bekijk Flanel-beddengoed van bio-katoen

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere beddengoed producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzaam beddengoed?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een beddengoed die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat het meest duurzame beddengoed er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzaam beddengoed en de achtergrondinformatie

Duurzaam beddengoed – van Linnen beddengoed tot Beddengoedset

Beddengoed is een belangrijk deel van ons dagelijks leven, maar er wordt vaak niet goed bij stilgestaan. We willen gewoon comfortabel liggen en snel in slaap vallen. Maar beddengoed kan ook duurzaam zijn. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van beddengoed.

Een van de meest duurzame materialen voor beddengoed is linnen. Het is een natuurlijke stof die niet veel water of meststoffen nodig heeft om te groeien. Het is vaak ook biologisch afbreekbaar.

Een andere duurzame optie is beddengoed van bamboe. Bamboe is een snelgroeiend gras dat geen pesticiden of onkruidverdelgers nodig heeft om te groeien. Het is ook biologisch afbreekbaar en recycleerbaar.

Als je een nieuw beddengoedset wilt kopen, probeer er dan een te vinden die van biologisch katoen gemaakt is. Biologisch katoen wordt bij voorkeur geproduceerd zonder gebruik te maken van pesticiden of kunstmest, en het is ook biologisch afbreekbaar.

Beddengoed is een persoonlijke keuze, dus zoek uit wat voor jou en je gezin het beste werkt. Het beste van duurzaam beddengoed is dat het niet ten koste hoeft te gaan van comfort!