Duurzaam Dekbed kopen – van biokatoen tot bamboe dekbed

Op zoek naar duurzaam dekbed? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Biokatoen tot Bamboe.

Duurzaam Dekbed vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. 4-seizoenen dekbed van bio-dons

Over 4-seizoenen dekbed van bio-dons

Het eerste product dat wij veel vergelijken: 4-seizoenen dekbed van bio-dons. De webshop beschrijft het product als volgt: 4-seizoenen dekbed van bio-dons Maat: 135 x 200 cm vulgewicht 480 g

Bekijk 4-seizoenen dekbed van bio-dons

2. Mads Nørgaard dames vegan Tas Dekbed Dream Kussen Zwart

Over Mads Nørgaard dames vegan Tas Dekbed Dream Kussen Zwart

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Mads Nørgaard dames vegan Tas Dekbed Dream Kussen Zwart. De webshop beschrijft het product als volgt: De Duvet Dream Pillow van Mads Norgaard is een stijlvolle, ruime en puffy shopper. Deze gewatteerde shopper heeft korte en lange hengsels. Hierdoor kun je de tas zowel in de hand als over de schouder dragen. De hengels die niet gebruikt worden kunnen naar binnen gevouwen worden. De tas sluit…

Bekijk Mads Nørgaard dames vegan Tas Dekbed Dream Kussen Zwart

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere dekbed producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzaam dekbed?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een dekbed die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Als je een duurzaam dekbed zoekt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee wilt houden. Kijk eerst naar de materialen. Biologisch katoen is een prima duurzame optie, want het is zacht voor het milieu en vereist geen agressieve chemicaliën of pesticiden om te groeien. Bamboe is een andere duurzame keuze, want het is een snelgroeiend gras dat niet veel water of land nodig heeft om te cultiveren. Je zult ook de vulling van je dekbed willen overwegen. Dons is wellicht een milieuvriendelijke optie, want het is biologisch afbreekbaar en duurzaam. Als je echter iets veganistisch zoekt, zijn synthetische vullingen zoals polyester een goede duurzame keuze, omdat ze gerecycleerd kunnen worden en geen dierlijke producten nodig hebben om ze te maken. Met zoveel duurzame mogelijkheden is het gemakkelijk om een dekbed te vinden dat zowel milieuvriendelijk als stijlvol is.

Let erop dat het meest duurzame dekbed er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame dekbedden en de achtergrondinformatie

Duurzaam dekbed – van biokatoen tot bamboe

Als het gaat om het vinden van een duurzaam dekbed, kun je investeren in een kwaliteitsproduct. Zeker, je zou in de verleiding kunnen komen om het goedkoopste te kopen dat je kunt vinden, maar op de lange duur kan het de moeite waard zijn iets meer uit te geven voor een dekbed dat lang meegaat. Je zult het immers dag in dag uit gebruiken, dus is het belangrijk er een te kiezen die niet snel verslijt. Zoek een dekbed van duurzame materialen zoals biokatoen. Je kunt er ook op letten dat de stiksels sterk zijn en niet gemakkelijk losraken. Met een beetje onderzoek kun je een duurzaam dekbed vinden dat je nog jaren goed van pas zal komen.

Als het koudere weer begint binnen te sluipen, beginnen we allemaal na te denken over het winterklaar maken van onze huizen. Een van de belangrijkste dingen om over na te denken is welk beddengoed je zult gebruiken. Een dekbed is een prima manier om je warm te houden tijdens de wintermaanden, maar het is belangrijk dat je een dekbed kiest dat duurzaam is.

Er zijn een aantal verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om een duurzaam dekbed te maken. Bio-katoen is een populaire keuze, evenals bamboe. Bamboe is een duurzaam materiaal omdat het snel groeit en niet veel water of kunstmest nodig heeft. Het heeft ook een natuurlijke antibacteriële eigenschap, wat het een goede keuze maakt voor beddengoed.

Ben je op zoek naar een duurzaam dekbed, bekijk dan zeker de merken hieronder!