Duurzaam Dekbed kopen

Op zoek naar duurzaam dekbed? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Biokatoen tot Bamboe.

Duurzaam Dekbed vergelijken en kopen


Filter op:


Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere dekbed producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzaam dekbed?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een dekbed die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat het meest duurzame dekbed er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame dekbedden en de achtergrondinformatie

Duurzaam dekbed – van biokatoen tot bamboe

Als het koudere weer begint binnen te sluipen, beginnen we allemaal na te denken over het winterklaar maken van onze huizen. Een van de belangrijkste dingen om over na te denken is welk beddengoed je zult gebruiken. Een dekbed is een prima manier om je warm te houden tijdens de wintermaanden, maar het is belangrijk dat je een dekbed kiest dat duurzaam is.

Er zijn een aantal verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om een duurzaam dekbed te maken. Bio-katoen is een populaire keuze, evenals bamboe. Bamboe is een duurzaam materiaal omdat het snel groeit en niet veel water of kunstmest nodig heeft. Het heeft ook een natuurlijke antibacteriële eigenschap, wat het een goede keuze maakt voor beddengoed.

Ben je op zoek naar een duurzaam dekbed, bekijk dan zeker de merken hieronder!