Duurzaam cadeau voor een vrouw kopen

Duurzaam cadeau voor vrouwen – van dingen om te doen tot vrouwensneakers

Vrouwen stellen duurzame geschenken op prijs, want die laten zien dat je om haar en het milieu geeft. Hieronder vind je enkele ideeën voor duurzame cadeaus voor de speciale vrouwen in je leven!

1. Kaartjes voor een voorstelling of een musical

Een leuk en duurzaam avondje uit! Er zijn veel shows en musicals die milieuvriendelijk zijn en die gerecycleerde materialen gebruiken. Zoek een show of musical die een goed verhaal heeft en die duurzame materialen gebruikt. Je vindt kaartjes voor duurzame shows en musicals online of bij je plaatselijke kassa.

2. Vrouwensneakers

Sneakers zijn altijd een goed cadeau, en er zijn veel duurzame opties verkrijgbaar. Zoek sneakers van duurzame materialen zoals bamboe, hennep, of biologisch katoen. Er zijn ook vegan sneakers van duurzame materialen zoals bamboe of hennep. Je vindt duurzame sneakers online of in je plaatselijke duurzame kledingwinkel.


3. Een dagje naar de spa

Een dagje naar de spa is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Zoek een kuuroord dat duurzame praktijken toepast, zoals het gebruik van biologische producten en gerecycleerde materialen. En bij voorkeur een spa die draait op duurzame energie. Je kunt duurzame kuuroorden online of in je omgeving vinden.

4. Tassen

Wij vonden de volgende tassen van duurzamere materialen:


Wat is een duurzaam cadeau?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een duurzaam cadeaudat lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat het meest duurzame cadeau er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Wat is jouw favoriete duurzame cadeau? Wij maakten ook een overzicht van duurzame cadeau’s voor mannen.