Duurzaam cadeau voor een man kopen

Zoek jij een duurzamer cadeau voor een man? Wij zetten verschillende producten op een rijtje. Van dingen om te doen tot Heren sneakers.

Duurzaam cadeau voor mannen – van doe-dingen tot herensneakers

Het kan moeilijk zijn om een goed duurzaam cadeau voor mannen te vinden. Om je te helpen hebben we een lijst samengesteld met duurzame cadeau-ideeën voor mannen, van dingen om te doen tot sneakers.

1. Doe samen een activiteit

Een van de beste duurzame cadeaus die je kunt geven is een ervaring. En wat is er leuker dan samen iets te doen? Dat kan van alles zijn, van klimmen tot koken.

2. Geef hem een boek

Een boek is altijd een goed cadeau. En als je een boek over duurzaamheid kiest, sla je twee vliegen in één klap. Er zijn veel goede boeken over duurzaamheid, zowel fictie als non-fictie.

  3. Duurzame sneaers

  Sneakers zijn altijd een veilige gok als het om mannengeschenken gaat. En als je een paar duurzame sneakers kiest, zorg je ervoor dat hij stijlvol en duurzaam tegelijk is. Er zijn tegenwoordig veel mooie duurzame sneakermerken op de markt.


  4. Een goed scheerapparaat

  Een goed scheerapparaat is een geschenk dat blijft geven. Het is iets dat hij elke dag zal gebruiken en het gaat vele jaren mee. Er zijn tegenwoordig veel goede duurzame scheermesmerken op de markt.

  5. Een duurzaam horloge

  Een horloge is een klassiek geschenk voor mannen. En als je een duurzaam horloge kiest, geef je hem een cadeau dat hij met trots kan dragen. Er zijn tegenwoordig veel goede duurzame horlogemerken op de markt.


  Wat is een duurzaam cadeau voor een man?

  Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een duurzaam cadeau voor een man die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

  Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

  Let erop dat het meest duurzame cadeau voor een man er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt

  Wat is jouw favoriete duurzame cadeau? Wij maakten ook een overzicht van duurzame cadeau’s voor vrouwen.