Duurzaam Ondergoed kopen

Op zoek naar duurzaam ondergoed? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Slip & Boxer tot Ondershirt & sokken.

Duurzaam Ondergoed vergelijken en kopen

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

Over Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M. De webshop beschrijft het product als volgt: Seamless ontmoet de natuurlijke zachtheid en het ademend vermogen van bamboe, waardoor deze slips zo comfortabel zijn dat je nauwelijks merkt dat je ze draagt! Naadloos betekent nog meer comfort maar ook dat je slip onzichtbaar is onder een aansluitende broek, rok of jurk. Want seamless bamboe ondergoed volgt de…

Bekijk Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

2. Soft-bh van bio-katoen

Over Soft-bh van bio-katoen

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Soft-bh van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Soft-bh van bio-katoen, avocado Maat: 80C

Bekijk Soft-bh van bio-katoen

3. Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan

Over Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan. De webshop beschrijft het product als volgt: Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan, brandy Maat: 70B

Bekijk Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamer ondergoed . Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat niet alle filters producten tonen. In de geval kun je alle filters verwijderen.

Wat is een duurzaam ondergoed?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor ondergoed die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat het meest duurzame ondergoed producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzaam ondergoed en de achtergrondinformatie

Broeken & Boxers

Er zijn een paar duurzaamheidsaspecten waarmee je rekening moet houden als je ondergoed koopt. Het belangrijkste is waarschijnlijk dat ondergoed vaak van synthetische materialen gemaakt is, wat niet erg duurzaam is. Vooral als je ondergoed zoekt dat van biologisch katoen gemaakt is, moet je goed het etiket lezen om er zeker van te zijn dat het katoen ook echt biologisch is.

Als het om onderbroeken en boxers gaat, is biologisch katoen een goede duurzame optie, maar het is niet de enige. Je kunt ook ondergoed van bamboe vinden, dat een duurzaam materiaal is. Bamboe is ook antibacterieel en werkt verkoelend, wat het een goede keuze maakt voor ondergoed in de zomer.

Hemdjes

Hemdjes zijn vaak van synthetische materialen gemaakt, zoals polyester, wat niet erg duurzaam is. Natuurlijke materialen zoals katoen en linnen zijn betere opties. Katoen is waarschijnlijk de meest duurzame optie, maar het is belangrijk biologisch katoen te kiezen om er zeker van te zijn dat het katoen ook echt biologisch is.

Bij het kiezen van een overhemd zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Ten eerste de pasvorm. Het is belangrijk dat het overhemd goed past, want een goed passend overhemd zit prettiger en staat beter dan een te groot of te klein overhemd. Ten tweede, de kleur. Een lichte kleur kan duurzamer zijn dan een donkere kleur, want voor een donkere kleur is meer kleurstof nodig, die schadelijk kan zijn voor het milieu. Ten derde, de stijl. Een klassieke stijl is altijd een goede keuze, want die raakt nooit uit de mode en gaat langer mee.