Duurzame Kleding kopen

Op zoek naar duurzame Kleding? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Jeans & Shirts tot Jurkjes & accessoires. Bekijk ook de duurzame kledingmerken blog.

Duurzame Kleding vergelijken en kopen

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. QURC mannen vegan Sneakers Fragment Low Zwart

Over QURC mannen vegan Sneakers Fragment Low Zwart

Het eerste product dat wij veel vergelijken: QURC mannen vegan Sneakers Fragment Low Zwart. De webshop beschrijft het product als volgt: Het fragment laag. Tijdloos, Minimalistisch en een tikje speels. de beste grondstoffen zijn geselecteerd om mee te werken, allemaal om duurzaamheid en een hoog comfort te garanderen. Waterdicht bovenwerk van kurkleer OnSteam Faux Suède Handgemaakt in Portugal 100% veganistisch Zolen van gerecycled rubber

Bekijk QURC mannen vegan Sneakers Fragment Low Zwart

2. Will's Vegan Store mannen vegan Ny Sneakers Wit Knit

Over Will's Vegan Store mannen vegan Ny Sneakers Wit Knit

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Will's Vegan Store mannen vegan Ny Sneakers Wit Knit. De webshop beschrijft het product als volgt: Onze NY Sneakers, gelanceerd in 2015, zijn nu verkrijgbaar in deze nieuwe biologisch afbreekbare versie. Het bovenwerk bestaat uit een stuk fijn gebreide Tencel, gesneden naar ons nieuwe sneakersilhouet met een laag uitgesneden enkelvorm en veters die laag over de voorvoet lopen. Een contrasterend breipatroon creëert de streep langs elke…

Bekijk Will's Vegan Store mannen vegan Ny Sneakers Wit Knit

3. Teenslipper BASE voor hem

Over Teenslipper BASE voor hem

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Teenslipper BASE voor hem. De webshop beschrijft het product als volgt: Teenslipper BASE voor hem, zwart Maat: 45/46

Bekijk Teenslipper BASE voor hem

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere kleding producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzame kleding?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een kleding die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame kleding er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame kleding en de achtergrondinformatie

Duurzaamheid is om een aantal redenen belangrijk in de kledingindustrie. Ten eerste helpt het om het milieu te beschermen. Door kleding en accessoires van duurzame materialen te maken vermindert de hoeveelheid vervuiling en afval die wordt geproduceerd. Ten tweede streeft duurzame mode ernaar langer mee te gaan dan gewone mode (helaas niet altijd). Dat betekent dat ze langer meegaan en je ze minder vaak hoeft te vervangen. Tenslotte is duurzame mode vaak ethischer. Merken die duurzame producten maken hebben vaak betere arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en gebruiken minder schadelijke chemicaliën in hun producten.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten duurzame kleding op de markt. Sommige merken gebruiken gerecycleerde materialen om hun kleding te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals biokatoen, bamboe of hennep. Er zijn ook veganistische kleren van materialen als biokatoen of hennep. Hier zijn enkele van de beste duurzame kledingmerken om te bekijken!