Duurzame Kleding kopen

Op zoek naar duurzame Kleding? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Jeans & Shirts tot Jurkjes & accessoires. Bekijk ook de duurzame kledingmerken blog.

Duurzame Kleding vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

Over Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M. De webshop beschrijft het product als volgt: Seamless ontmoet de natuurlijke zachtheid en het ademend vermogen van bamboe, waardoor deze slips zo comfortabel zijn dat je nauwelijks merkt dat je ze draagt! Naadloos betekent nog meer comfort maar ook dat je slip onzichtbaar is onder een aansluitende broek, rok of jurk. Want seamless bamboe ondergoed volgt de…

Bekijk Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

2. Teenslipper BASE voor hem

Over Teenslipper BASE voor hem

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Teenslipper BASE voor hem. De webshop beschrijft het product als volgt: Teenslipper BASE voor hem, zwart Maat: 45/46

Bekijk Teenslipper BASE voor hem

3. BOHEMA dames vegan Daddy's Sneakers Zwart

Over BOHEMA dames vegan Daddy's Sneakers Zwart

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: BOHEMA dames vegan Daddy's Sneakers Zwart. De webshop beschrijft het product als volgt: Onze sneakers in "dad shoes"-stijl gemaakt van Vegea® plantaardig materiaal met een dikke zool. Deze schoenen bevatten alleen maar tegenstrijdigheden. Licht en massief. Lelijk en mooi. Retro en modern. We spelen met conventie, zoals in streetwear. Zeker, dit model schoenen is het perfecte antwoord voor iedereen die op zoek is…

Bekijk BOHEMA dames vegan Daddy's Sneakers Zwart

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere kleding producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzame kleding?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een kleding die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame kleding er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame kleding en de achtergrondinformatie

Duurzaamheid is om een aantal redenen belangrijk in de kledingindustrie. Ten eerste helpt het om het milieu te beschermen. Door kleding en accessoires van duurzame materialen te maken vermindert de hoeveelheid vervuiling en afval die wordt geproduceerd. Ten tweede streeft duurzame mode ernaar langer mee te gaan dan gewone mode (helaas niet altijd). Dat betekent dat ze langer meegaan en je ze minder vaak hoeft te vervangen. Tenslotte is duurzame mode vaak ethischer. Merken die duurzame producten maken hebben vaak betere arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en gebruiken minder schadelijke chemicaliën in hun producten.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten duurzame kleding op de markt. Sommige merken gebruiken gerecycleerde materialen om hun kleding te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals biokatoen, bamboe of hennep. Er zijn ook veganistische kleren van materialen als biokatoen of hennep. Hier zijn enkele van de beste duurzame kledingmerken om te bekijken!