Duurzame Badmode kopen

Op zoek naar duurzame Badmode? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Zwemkleding en zwembroeken tot Bikini’s en badpakken.

Duurzame Badmode vergelijken en kopen

Filter op:


Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere Badmode producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat niet alle filters producten tonen. In de geval kun je alle filters verwijderen.

Wat is duurzame badmode?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor badmode die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame Badmode producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame badmode en de achtergrondinformatie

Duurzame badmode – van zwemkleding en zwembroeken tot bikini’s en badpakken

Badmode is een zomers item en een belangrijk onderdeel van een duurzame garderobe. Of je nu op zoek bent naar een nieuw badpak voor je volgende strandvakantie of gewoon wat nieuwe zwemkleding voor in het zwembad, er zijn genoeg duurzame opties beschikbaar.

De impact van zwemkleding

Zwemkleding is een van de meest vervuilende kledingstukken die er zijn. Het is gemaakt van synthetische materialen, die vaak schadelijke chemicaliën bevatten. Deze chemicaliën kunnen onze watervoorraden vervuilen en het leven in zee schaden. Bovendien gaat de fabricage van synthetische materialen vaak gepaard met het gebruik van fossiele brandstoffen, wat bijdraagt tot de klimaatverandering.

Duurzame Zwemkleding Merken

Gelukkig zijn er een paar merken die duurzame badmode maken. In de bovenstaande vergelijker tonen we diverse soorten duurzame merken.

Een betere optie voor duurzame badkleding is om zwemkleding te kopen die is gemaakt van gerecyclede materialen. Er zijn een aantal bedrijven die zwembroeken, zwemkleding en andere zwemkleding maken van gerecyclede plastic flessen.

Een andere geweldige optie voor duurzame badkleding is om kleding te kopen die is gemaakt van duurzame materialen. Veel bedrijven maken nu zwemkleding van duurzame materialen zoals biologisch katoen, bamboevezel en hennep.

Er zijn ook een aantal geweldige opties voor duurzame badpakken uit één stuk. Sommige merken maken bijvoorbeeld zijn one-pieces van gerecycled polyester en spandex. En sommige merken gebruiken Repreve, een duurzame stof gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Dus of je nu op zoek bent naar een nieuw duurzaam zwempak voor de zomer of gewoon wat nieuwe duurzame zwemkleding, er zijn hopelijk genoeg leuke opties beschikbaar.