Duurzame Dameskleding kopen

Op zoek naar duurzame Dameskleding? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Shirts & spijkerbroeken tot Pantalons & accessoires.

We vergelijken kleding die door webshops als voor ‘dames’ of ‘vrouwen’ zijn aangemerkt. Dit betekent uiteraard niet dat deze kleding alleen voor vrouwen is. Laat je hier dus niet van weerhouden. Verder hebben wij ook veel andere duurzame kleding zonder label of kleding die unisex is.

Duurzame Dameskleding vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. OCEANCHILD dames vegan Bikinitop Ari Ocean Blue

Over OCEANCHILD dames vegan Bikinitop Ari Ocean Blue

Het eerste product dat wij veel vergelijken: OCEANCHILD dames vegan Bikinitop Ari Ocean Blue. De webshop beschrijft het product als volgt: Contrasterende details en een perfecte pasvorm - de ARI Bralette Top wordt een nieuwe favoriet van jou. De brede ondersteunende bandjes maken deze bikinitop geschikt voor alle bustematen en ideaal om te dragen bij sportieve activiteiten. Bewust gemaakt van gerecycled ECONYL® lycra met een zonbescherming van SPF 50+. Combineer met…

Bekijk OCEANCHILD dames vegan Bikinitop Ari Ocean Blue

2. Fraenck dames vegan Fietstas + Schoudertas Joni Zwart

Over Fraenck dames vegan Fietstas + Schoudertas Joni Zwart

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Fraenck dames vegan Fietstas + Schoudertas Joni Zwart. De webshop beschrijft het product als volgt: JONI is een handgemaakte fietstas / schoudertas van upcycled vegan leer. Puntsgewijs Afmetingen: 35 x 28 x 13,50 cm Inhoud: Circa 12 liter Sterke haken om aan de fiets te bevestigen Ritssluiting en klittenband Vaste en afneembare hengsels Materiaal: Vegan leer en zeildoek Waterafstotend Langer verhaal JONI is een multifunctionele…

Bekijk Fraenck dames vegan Fietstas + Schoudertas Joni Zwart

3. UNBEGUN dames vegan Cross Body Tas Grijs

Over UNBEGUN dames vegan Cross Body Tas Grijs

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: UNBEGUN dames vegan Cross Body Tas Grijs. De webshop beschrijft het product als volgt: Het Nederlandse Eurostretch maakt loeisterke festivaltenten. Maar als je zo’n tent uitsnijdt levert dat veel restmateriaal op. Zonde om op de fabrieksvloer te laten liggen. Daarom geven we bij UNBEGUN dit schitterende materiaal nieuw leven. Als duurzamere tas krijgen ze eindelijk het daglicht te zien. Deze schoudertas met karakter is…

Bekijk UNBEGUN dames vegan Cross Body Tas Grijs

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere dameskleding producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Op zoek naar duurzame dameskleding? Dan ben je hier op de juiste plaats. We hebben een grote selectie duurzame dameskleding voor je om te bekijken en te filteren. Van hemden en jeans tot pantalons en accessoires, we hebben alles wat je nodig hebt om de perfecte duurzame dameskleding voor jou te vinden. En het beste van alles is dat onze productvergelijker het je gemakkelijk maakt om precies te vinden wat je zoekt. Dus waarom nog wachten? Begin vandaag nog met bladeren door onze duurzame dameskleding!

Wat is duurzame dameskleding?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een dameskleding die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame dameskleding, kleding is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame dameskleding en de achtergrondinformatie

Duurzame Vrouwen kleding – van Shirts & jeans tot Broeken & accessoires

Duurzaamheid is belangrijk als het om mode gaat, en vooral als het om vrouwenkleding gaat. Dat komt omdat vrouwenkleding vaak meer grondstoffen gebruikt en meer bijdraagt tot vervuiling dan mannenkleding.

Het effect van kledingproductie op het milieu

De productie van kleding heeft vaak een negatief effect op het milieu. Dat komt omdat bij de fabricage van kleding vaak schadelijke chemicaliën gebruikt worden, en de kleding vaak gemaakt is van materialen die niet milieuvriendelijk zijn. Zo kan kleding van katoen veel water gebruiken en schadelijk zijn voor het milieu.

Duurzame dameskleding merken

Er zijn een aantal duurzame dameskledingmerken die milieuvriendelijke kleding maken. Sommige van deze merken gebruiken gerecycled materiaal om hun kleding te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals bamboe of hennep. Hier zijn een paar van de beste duurzame dameskleding merken om te bekijken!