Duurzame Haarzeep kopen

Op zoek naar duurzame Haarzeep? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker.

Duurzame Haarzeep vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie

Over Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie. De webshop beschrijft het product als volgt: Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie Maat: 100 g

Bekijk Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie

2. Haarzeep brandnetel met schapenmelk

Over Haarzeep brandnetel met schapenmelk

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Haarzeep brandnetel met schapenmelk. De webshop beschrijft het product als volgt: Haarzeep brandnetel met schapenmelk Maat: 125 g

Bekijk Haarzeep brandnetel met schapenmelk

3. Haarzeep brandnetel "Plus"

Over Haarzeep brandnetel "Plus"

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Haarzeep brandnetel "Plus". De webshop beschrijft het product als volgt: Haarzeep brandnetel "Plus" Maat: 170 g

Bekijk Haarzeep brandnetel "Plus"

Wil jij duurzamere haarzeep? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat is een duurzame haarzeep?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een haarzeep die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame haarzeep er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Meer over een haarzeep

Duurzame haarzepen – Van haarzeep tot andere haarzepen

Haarzepen zijn een uitstekende manier om je haar op een verantwoorde manier te verzorgen. Door agressieve chemicaliën en giftige stoffen te vermijden, bescherm je je haar en het milieu. We hebben onze favoriete duurzame haarzepen verzameld, zodat je genoeg opties hebt om uit te kiezen.

Traditionele haarzeep:

De klassieke haarzeep is een traditionele zeep gemaakt met loog, water en natuurlijke oliën. Dit type zeep is zacht voor het haar en kan vooral effectief zijn voor mensen met normaal tot vet haar. Het kan helpen om het haar er glanzend en gezond uit te laten zien.

Hempzaad haarzeep:

Hempzaad haarzeep is een veganistisch alternatief voor de traditionele haarzeep. Het is gemaakt van hennepzaadolie gecombineerd met andere oliën, zoals olijfolie of kokosnoot, om je haar een grondige reiniging te geven zonder het te ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Hennepzaadolie is rijk aan vitaminen en antioxidanten en helpt het haar en de hoofdhuid te verzorgen.