Duurzame zeep kopen

Kies Groener toont een overzicht van duurzamere zeep. Vergelijk en filter online.

Overzicht van zeep online


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. SONETT huishoudzeep

Over SONETT huishoudzeep

Het eerste product dat wij veel vergelijken: SONETT huishoudzeep. De webshop beschrijft het product als volgt: SONETT huishoudzeep Maat: 100 g

Bekijk SONETT huishoudzeep

2. Salt of the Earth Meloen & Komkommer Handzeep Concentraat Refill

Over Salt of the Earth Meloen & Komkommer Handzeep Concentraat Refill

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Salt of the Earth Meloen & Komkommer Handzeep Concentraat Refill. De webshop beschrijft het product als volgt: Je kan nu jouw Salt of the Earth Meloen & Komkommer handzeep opnieuw vullen met deze slimme concentraat navulling. Vul gewoon jouw bestaande, lege Salt of the Earth handzeep fles met 50% concentraat (er staat een handige marker op het etiket) en de rest met kraanwater. 500ml concentraat maakt 1…

Bekijk Salt of the Earth Meloen & Komkommer Handzeep Concentraat Refill

3. Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie

Over Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie. De webshop beschrijft het product als volgt: Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie Maat: 100 g

Bekijk Haarzeep SENSITIV met zwarte komijnolie

Wil jij duurzamere producten? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat zijn duurzame zeep?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een zeep die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame zeep producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Over zeep en de achtergrondinformatie

Duurzaam zeep – van handzeep tot afwaszeep

Zeep is een van die dingen die we elke dag gebruiken, maar waar we niet echt bij stilstaan. Het is er gewoon, in de vorm van zeepstaven, douchegel of handzeep. Maar wist je dat de zeepindustrie een enorme invloed heeft op het milieu? En dat er alternatieven zijn die veel duurzamer zijn? In deze blogpost vertellen we je er alles over!

Wat is de invloed van de zeepindustrie op het milieu?

De productie van zeep gebruikt veel water en energie, en produceert veel afval. Bovendien bevatten veel zepen palmolie, die een belangrijke aanjager van ontbossing is. Daardoor heeft de zeepindustrie een aanzienlijke invloed op het milieu.

Wat zijn de alternatieven voor traditionele zeep?

Gelukkig genoeg zijn er veel duurzame alternatieven voor traditionele zeep. Je kunt zeep kiezen die gemaakt is van duurzame oliën, zoals olijfolie of kokosolie. Je kunt ook zeep kiezen die gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, zoals etherische oliën.

Waar kan ik duurzame zeep vinden?

Je kunt duurzame zeep op veel verschillende plaatsen vinden. Je kunt het kopen van duurzame merken. Maar je vindt het ook in sommige natuurvoedingswinkels. Tenslotte kun je het ook zelf maken!