Duurzame Kinderkleding kopen

Op zoek naar duurzame Kinderkleding? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Shirts & spijkerbroeken tot Pantalons & accessoires.

Duurzame Kinderkleding vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Onderhemd meisjes van bio-katoen

Over Onderhemd meisjes van bio-katoen

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Onderhemd meisjes van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Onderhemd meisjes van bio-katoen, gestipt Maat: 86/92

Bekijk Onderhemd meisjes van bio-katoen

2. Top meisjes van bio-katoen

Over Top meisjes van bio-katoen

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Top meisjes van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Top meisjes van bio-katoen, gestipt Maat: 134/140

Bekijk Top meisjes van bio-katoen

3. Onderhemd jongens van bio-katoen

Over Onderhemd jongens van bio-katoen

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Onderhemd jongens van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Onderhemd jongens van bio-katoen, taupe Maat: 122/128

Bekijk Onderhemd jongens van bio-katoen

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere kinderkleding producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzame kinderkleding?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een kinderkleding die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame kinderkleding er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame kinderkleding en de achtergrondinformatie

Duurzame Kinderkleding – van Shirts & jeans tot Broeken & accessoires

Kleding is een eerste levensbehoefte voor kinderen, en het is belangrijk ervoor te zorgen dat ze duurzame kleding dragen. Niet alleen belandt kinderkleding vaak in de vuilnisbak, maar de hele mode-industrie staat bekend om haar negatieve milieu-impact. Het is dus belangrijk om merken te vinden die duurzame kinderkleding maken.

Hier zijn een paar van onze favoriete merken van duurzame kinderkleding: