Duurzame Leggings kopen

Zoek jij duurzamere Leggings? Wij zetten verschillende producten op een rijtje.

Duurzame Leggings vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. 3/4-legging van hennep en bio-katoen

Over 3/4-legging van hennep en bio-katoen

Het eerste product dat wij veel vergelijken: 3/4-legging van hennep en bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: 3/4-legging van hennep en bio-katoen, blauw Maat: L

Bekijk 3/4-legging van hennep en bio-katoen

2. 3/4-legging van hennep en bio-katoen

Over 3/4-legging van hennep en bio-katoen

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: 3/4-legging van hennep en bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: 3/4-legging van hennep en bio-katoen, paars Maat: S

Bekijk 3/4-legging van hennep en bio-katoen

3. Legging met siernaden van bio-katoen

Over Legging met siernaden van bio-katoen

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Legging met siernaden van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Legging met siernaden van bio-katoen, bes Maat: 40

Bekijk Legging met siernaden van bio-katoen

Wil jij duurzamere leggings? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat is een duurzame leggings?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een leggings die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame leggings er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Meer over een leggings

Duurzame legging – van sportlegging tot dameslegging

Leggings zijn een perfect veelzijdig item. Je kunt ze dragen om te sporten, in je vrije tijd en zelfs op kantoor. Maar waarom zou je voor een gewone legging gaan als je kunt investeren in een legging die duurzamer is? Hier is een overzicht van de beste leggings die gemaakt zijn van duurzame materialen en stoffen, zodat je er modieus uit kunt zien en tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan de planeet.

Organic Cotton Legging

Organic cotton is een geweldige keuze voor duurzame leggings, omdat het minder water en minder chemicaliën nodig heeft dan conventioneel katoen. Wij raden deze legging van biologisch katoen van EcoVibe aan om elke dag te dragen. Ze zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en bevatten ook elastiek voor extra comfort.

Recycled Polyester Leggings

Recycled polyester is een geweldige keuze voor duurzame leggings, omdat het gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Deze legging van Repreve is gemaakt van 100% gerecycled polyester, waardoor het een geweldig milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele leggings. De stof is ook licht en ademend, waardoor ze comfortabel zijn om te dragen.