Duurzame Lingerie vergelijken & kopen

Ben jij op zoek naar duurzamere lingerie? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Slip & String tot BH’s & Sexy bodies.

Duurzame lingerie producten vergelijken

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

Over Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M. De webshop beschrijft het product als volgt: Seamless ontmoet de natuurlijke zachtheid en het ademend vermogen van bamboe, waardoor deze slips zo comfortabel zijn dat je nauwelijks merkt dat je ze draagt! Naadloos betekent nog meer comfort maar ook dat je slip onzichtbaar is onder een aansluitende broek, rok of jurk. Want seamless bamboe ondergoed volgt de…

Bekijk Seamless Taille Slip Tess (3-pack) - Zwart M

2. Soft-bh van bio-katoen

Over Soft-bh van bio-katoen

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Soft-bh van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Soft-bh van bio-katoen, avocado Maat: 80C

Bekijk Soft-bh van bio-katoen

3. Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan

Over Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan. De webshop beschrijft het product als volgt: Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan, brandy Maat: 70B

Bekijk Soft-bh met cups van bio-katoen met elastaan

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere lingerie producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat niet alle filters producten tonen. In de geval kun je alle filters verwijderen.

Wat is duurzame lingerie?

Het is gemakkelijk duurzaam te zijn als je de producten kiest die van gerecycleerde materialen gemaakt zijn en ons milieu niet schaden. We tonen deze in vergelijking met andere opties voor mensen die een meer milieuvriendelijke levensstijl willen, zoals lingerie die langer meegaat dan gewone kleding of een minimale impact had tijdens het productieproces. Dit alles doen we automatisch! Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame lingerie, lingerie is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame lingerie en de achtergrondinformatie

Duurzaamheid is om een aantal redenen belangrijk in de lingerie-industrie. Ten eerste helpt het om het milieu te beschermen. Door kleding en accessoires van duurzame materialen te maken vermindert de hoeveelheid vervuiling en afval die geproduceerd wordt. Ten tweede streeft duurzame mode ernaar langer mee te gaan dan gewone mode (helaas niet altijd). Dat betekent dat ze langer meegaan en je ze minder vaak hoeft te vervangen. Tenslotte is duurzame mode vaak ethischer. Merken die duurzame producten maken hebben vaak betere arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en gebruiken minder schadelijke chemicaliën in hun producten.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten duurzame lingerie op de markt. Sommige merken gebruiken gerecycled materiaal om hun beha’s en slipjes te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals biokatoen, bamboe of hennep. Er is ook veganistische lingerie van materialen als biokatoen of hennep.