Duurzame Muts kopen

Op zoek naar duurzame Muts? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker.

Duurzame Muts vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. AFORA.WORLD dames vegan Trio Gebreide Muts, Sjaal & Trui Donkerblauw

Over AFORA.WORLD dames vegan Trio Gebreide Muts, Sjaal & Trui Donkerblauw

Het eerste product dat wij veel vergelijken: AFORA.WORLD dames vegan Trio Gebreide Muts, Sjaal & Trui Donkerblauw. De webshop beschrijft het product als volgt: Koop het trio en bespaar € 20 🌏Unisex-stijlen 🌏 Ethisch geproduceerd 🌏 0% Elastaan 100% gecertificeerd biologisch katoen Muts en sjaal: één maat Restkrimp 3 - 5%

Bekijk AFORA.WORLD dames vegan Trio Gebreide Muts, Sjaal & Trui Donkerblauw

2. Muts van bio-merinowol

Over Muts van bio-merinowol

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Muts van bio-merinowol. De webshop beschrijft het product als volgt: Muts van bio-merinowol, nachtblauw Maat: één maat

Bekijk Muts van bio-merinowol

3. AFORA.WORLD dames vegan Trio Gebreide Muts, Sjaal & Trui Bruin

Over AFORA.WORLD dames vegan Trio Gebreide Muts, Sjaal & Trui Bruin

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: AFORA.WORLD dames vegan Trio Gebreide Muts, Sjaal & Trui Bruin. De webshop beschrijft het product als volgt: Koop het trio en bespaar € 20 🌏Unisex-stijlen 🌏 Ethisch geproduceerd 🌏 0% Elastaan 100% gecertificeerd biologisch katoen Muts en sjaal: één maat Restkrimp 3 - 5%

Bekijk AFORA.WORLD dames vegan Trio Gebreide Muts, Sjaal & Trui Bruin

Wil jij duurzamere muts? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat is een duurzame muts?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een muts die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame muts er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Over een muts en de achtergrondinformatie

Duurzame mutsen – van gebreide muts tot grijze hoed

Wanneer het gaat om duurzame mode, worden mutsen vaak over het hoofd gezien. De meeste hoeden op de markt zijn gemaakt van schadelijke synthetische materialen, maar er zijn veel duurzame opties die net zo stijlvol en warm zijn. We hebben een aantal van onze favoriete duurzame mutsen op een rijtje gezet – van gebreide mutsen en beanies tot balpetten en emmerhoeden.

Gebreide mutsen en beanies

Gebreide mutsen en beanies zijn geweldig om je hoofd warm te houden bij koeler weer. Veel duurzame merken gebruiken biologisch katoen, wol of alpacagaren om deze mutsen te maken. Ze worden ook vaak gemaakt met ethische productieprocessen waarbij eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden worden gehanteerd. Kijk eens bij merken als Patagonia, United By Blue, Tentree en Tentree Canada voor duurzame gebreide mutsen.