Duurzame Pantoffels kopen

Op zoek duurzame Pantoffels? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Spaanse sloffen tot Noorse sloffen.

Duurzame pantoffels vergelijken en kopen

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Pantoffel

Over Pantoffel

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Pantoffel. De webshop beschrijft het product als volgt: Pantoffel, rood Maat: 46

Bekijk Pantoffel

2. Wolvilten pantoffels uit Nepal voor hem & haar

Over Wolvilten pantoffels uit Nepal voor hem & haar

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Wolvilten pantoffels uit Nepal voor hem & haar. De webshop beschrijft het product als volgt: Wolvilten pantoffels uit Nepal voor hem & haar, grijs Maat: 36

Bekijk Wolvilten pantoffels uit Nepal voor hem & haar

3. Pantoffels SMILY

Over Pantoffels SMILY

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Pantoffels SMILY. De webshop beschrijft het product als volgt: Pantoffels SMILY, taupe Maat: 36

Bekijk Pantoffels SMILY

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere Pantoffels producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat niet alle filters producten tonen. In de geval kun je alle filters verwijderen.

Wat zijn duurzame pantoffels?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor pantoffels die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame Pantoffels, producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame pantoffels en de achtergrondinformatie

Duurzame pantoffels – van Wollen pantoffels tot Bio-katoenen pantoffels

Warme pantoffels zijn altijd een welkom geschenk tijdens de koudere maanden. Maar voordat je een paar koopt, zorg er dan voor dat ze van duurzame materialen gemaakt zijn!

Wollen pantoffels zijn een klassieke keuze. Ze zijn warm, duurzaam en relatief duurzaam. Het produktieproces van wol kan echter schadelijk zijn voor het milieu, dus zorg ervoor dat de wol gecertificeerd is door een duurzame certificatie-instelling.

Een andere optie zijn biokatoenen pantoffels. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen, dat een duurzaam gewas is. Het katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van pesticiden of kunstmest, wat betekent dat het ook milieuvriendelijk is. Bio-katoen is ook zachter en duurzamer dan gewoon katoen.

Hennep pantoffels zijn een andere geweldige duurzame optie. Hennep is een duurzaam gewas dat snel groeit en niet veel water of land nodig heeft. De hennepvezel is ook heel duurzaam, dus je pantoffels gaan lang mee.

Dus, voordat je een nieuw paar pantoffels koopt, zorg ervoor dat ze van duurzame materialen gemaakt zijn!