Duurzame regenjas - regen

Duurzame Regenjas kopen

Op zoek naar duurzame Regenjas? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Dames regenjas tot Heren regenjas.

Duurzame Regenjas vergelijken en kopen

Filter op:


Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere regenjas producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzame regenjas?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een regenjas die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame regenjas er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame regenjas en de achtergrondinformatie

Duurzame Regenjas – van Regenjas voor Vrouwen tot Regenjas voor Mannen

Een duurzame levensstijl leiden is belangrijk voor zowel mannen als vrouwen en dat geldt ook voor wat we dragen.

Duurzaam gemaakte regenjassen

Er zijn een paar merken die duurzame regenjassen maken. De bekendste is waarschijnlijk Patagonia. Ze maken regenjassen voor zowel mannen als vrouwen. De jassen zijn gemaakt van gerecycleerde materialen en zijn ook Fair Trade gecertificeerd. Sommige regenjassen zijn ook veganistisch en bij sommige merken worden ongewenste stoffen gerecycleerd tot nieuwe producten.

Duurzaam gemaakte regenjassen voor mannen

Er zijn niet veel duurzame regenjassen voor mannen op de markt, maar er zijn wel een paar goede merken om uit te kiezen. Van waterdicht en ademend tot biologisch katoen.