Duurzame Tuniek kopen

Zoek jij duurzamere Tuniek? Wij zetten verschillende producten op een rijtje.

Overzicht van Tuniek online


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Linnen tuniekjurk met korte knopenlijst en 3/4-mouw

Over Linnen tuniekjurk met korte knopenlijst en 3/4-mouw

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Linnen tuniekjurk met korte knopenlijst en 3/4-mouw. De webshop beschrijft het product als volgt: Linnen tuniekjurk met korte knopenlijst en 3/4-mouw, granaatappel Maat: 36/38

Bekijk Linnen tuniekjurk met korte knopenlijst en 3/4-mouw

2. Nicki tuniek van bio-katoen

Over Nicki tuniek van bio-katoen

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Nicki tuniek van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Nicki tuniek van bio-katoen, paars Maat: 40

Bekijk Nicki tuniek van bio-katoen

3. Nicki tuniek van bio-katoen

Over Nicki tuniek van bio-katoen

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Nicki tuniek van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Nicki tuniek van bio-katoen, nachtblauw Maat: 42

Bekijk Nicki tuniek van bio-katoen

Wil jij duurzamere tuniek? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat is een duurzame tuniek?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een tuniek die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame tuniek er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Over een tuniek en de achtergrondinformatie

Duurzame tuniek – van blouse tot grote tuniek

Als je op zoek bent naar iets speciaals, waarom zou je dan geen duurzame tuniek overwegen? Duurzame tunieken zijn gemaakt van biologische, gerecyclede en/of biologisch afbreekbare stoffen. Sommige tunieks zijn gemaakt van biologisch katoen of hennep, terwijl andere gemaakt zijn van bamboe of gerecyclede stoffen.

Het leuke van duurzame tunieks is dat ze er in alle soorten en maten zijn. Of je nu op zoek bent naar een tuniek in blousestijl, een tanktop, een grote maat tuniek of iets voor een koude winterdag, er zijn veel opties beschikbaar.

Wanneer je gaat winkelen voor een duurzame tuniek, let er dan op dat je kleding zoekt die gemaakt is met eerlijke arbeidspraktijken en gerecyclede/duurzame materialen (bijvoorbeeld biologisch katoen, bamboe). Ga ook op zoek naar merken die een duurzame toeleveringsketen hanteren en transparant zijn over hun sociale en milieupraktijken.