Duurzaam Overhemd kopen

Op zoek naar duurzame overhemden? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Casual overhemd tot Strijkvrije overhemden.

Duurzaam Overhemd vergelijken en kopen

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Overhemd met lange mouwen van hennep/bio-katoen

Over Overhemd met lange mouwen van hennep/bio-katoen

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Overhemd met lange mouwen van hennep/bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Overhemd met lange mouwen van hennep/bio-katoen, taupe Maat: M

Bekijk Overhemd met lange mouwen van hennep/bio-katoen

2. SKOT mannen vegan Overhemd Slim Fit Circulair Wit Contrast

Over SKOT mannen vegan Overhemd Slim Fit Circulair Wit Contrast

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: SKOT mannen vegan Overhemd Slim Fit Circulair Wit Contrast. De webshop beschrijft het product als volgt: Ons meest duurzame shirt ooit! De Circular White Contrast is het klassieke overhemd met een mooie blauwe twist. De knopen, de binnenkant van de mouw en de kraag zijn blauw gekleurd, wat het overhemd extra stijl geeft. De stof van de shirts is gemaakt van gerecycled materiaal en biologisch katoen,…

Bekijk SKOT mannen vegan Overhemd Slim Fit Circulair Wit Contrast

3. ARMEDANGELS mannen vegan Overhemd Tomasas Wit

Over ARMEDANGELS mannen vegan Overhemd Tomasas Wit

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: ARMEDANGELS mannen vegan Overhemd Tomasas Wit. De webshop beschrijft het product als volgt: Dit Armed Angels shirt is gemaakt van 100% biologisch katoen. Het shirt heeft een lage, ronde halslijn. Materiaal: 100% biologisch katoen

Bekijk ARMEDANGELS mannen vegan Overhemd Tomasas Wit

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere overhemden. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzaam overhemd?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een overhemd dat lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat het meest duurzame overhemd, er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame overhemden en de achtergrondinformatie

Duurzaam overhemd – van Casual overhemden tot Strijkvrije overhemden

Als het gaat om het vinden van een duurzaam overhemd, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Vrijetijdshemden zijn meestal gemaakt van katoen, dat een duurzaam materiaal is. Maar sommige andere materialen, zoals polyester, zijn niet duurzaam. Dus, als je een duurzaam overhemd zoekt, let dan op het materiaal.

Iets anders om rekening mee te houden is hoe het hemd gemaakt is. Sommige hemden zijn gemaakt van biologisch katoen, wat een duurzamere optie is. Bovendien worden sommige hemden gemaakt zonder chemicaliën te gebruiken, wat beter is voor het milieu.

Ga tenslotte na hoe het hemd verpakt is. Sommige hemden komen in een plastic zakje, wat niet duurzaam is. Zoek in plaats daarvan naar hemden die in een papieren zak of kartonnen doos komen.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende duurzame hemden op de markt. Dus, wat je stijl ook is, je kunt een duurzaam hemd vinden dat je mooi vindt.