Duurzame winterjas kopen

Op zoek naar duurzame winterjas? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker.

Overzicht van winterjas online


We konden helaas geen producten vinden. Verwijder alle filters of gebruik van de zoekfunctie.

Wil jij duurzamere producten? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat zijn duurzame winterjas?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een winterjas die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame winterjas producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Over duurzame winterjas en de achtergrondinformatie

Duurzame winterjas – van veganistische winterjas tot winterjas gemaakt van PET

Met een winterjas ben je goed beschermd tegen de kou, maar hoe duurzaam is je winterjas? We hebben een aantal duurzame winterjassen voor je op een rijtje gezet, zoals een veganistische winterjas of een winterjas gemaakt van PET. Heb je zelf ook een duurzame winterjas? Laat het ons weten in de reacties!

1. Veganistische winterjas

Een veganistische winterjas is een winterjas die van geen dierlijke producten gemaakt is. Dit kan moeilijk te vinden zijn, maar er zijn een paar merken die veganistische winterjassen maken. Een van die merken is Nutcase, dat winterjassen van gerecycleerde plastic flessen maakt!

2. Winterjas van PET

Een winterjas van PET is een winterjas gemaakt van gerecycleerde plastic flessen. Dit is een heel duurzame optie, want het vermindert de hoeveelheid plastic die op de stortplaats of in de oceanen terechtkomt. Je vindt een paar merken die winterjassen van PET maken, zoals Patagonia en North Face.

3. Gerecycleerd dons winterjack

Een winterjack van gerecycleerd dons is een winterjack dat van gerecycleerd dons gemaakt is. Dons is de zachte laag veren die onder de veren van vogels zit. Het is een zeer goede isolator en wordt daarom vaak in winterjassen gebruikt. Gerecycleerd dons is een duurzame optie, want het vermindert de hoeveelheid dons die van vogels wordt afgenomen. Je vindt een paar merken die winterjassen van gerecycleerd dons maken, zoals Patagonia en North Face.

4. Hennep winterjas

Een hennep winterjas is een winterjas die van hennep gemaakt is. Hennep is een heel duurzaam materiaal, want het vereist heel weinig water en geen bestrijdingsmiddelen om te groeien. Het is ook een heel sterk materiaal. Je vindt een paar merken die winterjassen van hennep maken, zoals Patagonia en Hemp HoodLamb.

5. Wollen winterjas

Een wollen winterjas is een winterjas gemaakt van wol. Wol is een heel duurzaam materiaal, want het is biologisch afbreekbaar en er is heel weinig water voor nodig om het te produceren. Je vindt een paar merken die winterjassen van wol maken, zoals Patagonia en Icebreaker.