Duurzame Jassen kopen

Op zoek naar duurzame Jassen? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Heren jassen tot Dames jassen.

Duurzame Jassen vergelijken en kopen

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Functionele jas "Lisa 2.0"

Over Functionele jas "Lisa 2.0"

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Functionele jas "Lisa 2.0". De webshop beschrijft het product als volgt: Functionele jas "Lisa 2.0", rood Maat: 42

Bekijk Functionele jas "Lisa 2.0"

2. KOMODO mannen vegan Jas Orino Marineblauw

Over KOMODO mannen vegan Jas Orino Marineblauw

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: KOMODO mannen vegan Jas Orino Marineblauw. De webshop beschrijft het product als volgt: Stap de lente in met onze vegan ORINO Jacket, een stijlvolle jas gedetailleerd met metalen merkknopen. Perfect voor het lenteweer, het kan worden aangetrokken als het haast heeft of als een extra laag als het een beetje fris is! Als alternatief een jas die omhoog of omlaag kan worden gekleed.…

Bekijk KOMODO mannen vegan Jas Orino Marineblauw

3. Walkstof jas van bio-wol met bio-katoen

Over Walkstof jas van bio-wol met bio-katoen

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Walkstof jas van bio-wol met bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Walkstof jas van bio-wol met bio-katoen, marine Maat: 50

Bekijk Walkstof jas van bio-wol met bio-katoen

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere jassen producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzame jassen?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een jassen die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame jassen, producten zijn is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame jassen en de achtergrondinformatie

Duurzame jassen

Bij het zoeken naar een duurzaam jack is het belangrijk te letten op het materiaal waarvan het gemaakt is. Enkele duurzame materialen zijn biologisch katoen, bamboe, en hennep. Hennep is een bijzonder duurzame keuze, omdat het snel groeit en niet veel water of meststoffen nodig heeft. Bamboe is ook een duurzame keuze, want het groeit snel en heeft geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest nodig. Je vindt ook jassen van gerecycleerd materiaal, zoals gerecycleerde PET flessen of gerecycleerd nylon.

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een jas is het fabricageproces. Sommige merken gebruiken schadelijke chemicaliën in hun fabricageproces, wat een negatief effect op het milieu kan hebben. Het is belangrijk een merk te kiezen dat duurzame methoden gebruikt, zoals inkten op waterbasis en met aegis behandelde stoffen.