Duurzame Zonnebril kopen

Zoek jij duurzamere Zonnebril? Wij zetten verschillende producten op een rijtje.

Duurzame Zonnebril vergelijken en kopen


Filter op:


Wil jij duurzamere producten? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat zijn duurzame zonnebril?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een zonnebril die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame zonnebril producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Meer over zonnebril

Duurzame Zonnebril – van Veganistische zonnebril tot Zonnebril van gerecycleerd plastic

Waarom is duurzaamheid belangrijk in de zonnebrillenindustrie?

Duurzaamheid is belangrijk om een aantal redenen. Ten eerste helpt het om het milieu te beschermen. Zonnebrillen maken van duurzame materialen vermindert de hoeveelheid vervuiling en afval die wordt geproduceerd. Ten tweede streven duurzame zonnebrillen ernaar langer mee te gaan dan gewone zonnebrillen. Dit betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen. Tenslotte zijn duurzame zonnebrillen vaak ethischer. Merken die duurzame zonnebrillen maken hebben vaak betere arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en gebruiken minder schadelijke chemicaliën in hun producten.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten duurzame zonnebrillen op de markt. Sommige merken gebruiken gerecycled materiaal om hun zonnebrillen te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals bioplastic of gerecycled plastic. Er zijn ook veganistische zonnebrillen van materialen als bioplastic of gerecycleerd plastic. Hier zijn enkele van de beste duurzame merken zonnebrillen om te bekijken!