Elektrische deelauto

Elektrische Deelauto’s: Vergelijking tussen MyWheels, ShareNow, GreenWheels en Sixt Share

De populariteit van elektrische deelauto’s groeit snel in Nederland, en steeds meer mensen kiezen voor deze duurzame en milieuvriendelijke vorm van vervoer.

In dit artikel vergelijken we vier prominente deelauto diensten die bekend staan om hun uitgebreide aanbod van elektrische auto’s: MyWheels, ShareNow, GreenWheels en Sixt Share.

We vergeleken ook al in detail de prijzen van deze aanbieders.

MyWheels

MyWheels biedt een ruime keuze aan elektrische auto’s, waaronder de Renault Zoë, Hyundai Kona, Skoda CityGo, Kia Niro, etc. MyWheels is voordelig voor korte en middellange afstanden die bijvoorbeeld een dag duren.

MyWheels biedt veel verschillende steden aan. Zoals Amsterdam, Rotterdam, maar ook bijvoorbeeld Almere.

MyWheels hanteert ook een verlaagd eigen risico van €3,99, waardoor gebruikers met meer gemoedsrust kunnen rijden. Ze bieden €25 korting aan voor nieuwe gebruikers via het volgende artikel.

Steeds meer mensen kiezen duurzaam. Ontvang ook de duurzame nieuwsbrief.

Wil je meer duurzaam nieuws en duurzame blogposts ontvangen? Ontvang onze nieuwsbrief met tips, nieuws en vacatures.

ShareNow

ShareNow, voorheen bekend als Car2Go en DriveNow, heeft eveneens een uitgebreid aanbod van elektrische auto’s. Met hun Pass 25 abonnement zijn langere ritten betaalbaar en een goede keuze voor daghuur. ShareNow biedt ook een interessante welkomstkortingscode van €10 voor nieuwe gebruikers.

GreenWheels

GreenWheels is een deelauto dienst met een focus op korte afstanden. Hoewel het een van de goedkoopste opties is voor zeer korte ritten, zoals een bezoek aan de lokale bouwmarkt, vereist GreenWheels een borg van €100 om een account aan te maken. Ook heeft GreenWheels minder elektrische auto’s. Er is een welkomstkortingscode met €15 vrienden rijtegoed bij Greenwheels.

Sixt Share

Sixt Share heeft een diverse vloot van elektrische auto’s en is een aantrekkelijke keuze voor langere ritten. Het tarief per kilometer is gunstig, waardoor het een voordelige optie is voor daghuur en langere afstanden. Ook is er een kortingscode: €20 korting voor Sixt Share.

Conclusie

Voor korte en middellange afstanden zijn MyWheels en ShareNow goede opties, waarbij MyWheels met het Pro abonnement vaak de voordeligste is. Voor zeer korte afstanden kan GreenWheels een interessante keuze zijn, maar houd rekening met de vereiste borg. Voor langere ritten, zoals daghuur en verre bestemmingen, is Sixt Share een betaalbare en milieubewuste keuze.

Wanneer je veel rijdt kan het kopen of leasen van een (tweedehands) elektrische auto interessant zijn.

Vergelijk een elektrische deelauto met de trein of een eigen auto met de volgende vergelijker.

Opmerking: Prijzen kunnen variëren en het is raadzaam om de actuele tarieven en voorwaarden op de websites van de aanbieders te controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *