Vegan tas kopen

Op zoek naar duurzamere vegan tas? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Schoudertas tot Rugzak.

Vegan tas vergelijken en kopen


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Fraenck mannen vegan Rugtas Dave Blauw

Over Fraenck mannen vegan Rugtas Dave Blauw

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Fraenck mannen vegan Rugtas Dave Blauw. De webshop beschrijft het product als volgt: DAVE is een handgemaakte rugtas van zeildoek. Puntsgewijs Afmetingen tas: 42 x 27 x 12 cm Inhoud: circa 14 liter Ritssluiting Materiaal: Zeildoek Waterafstotend Langer verhaal DAVE is de rugtas variant van fietstas DUSTY en is een middel grote rugtas van zeildoek. Deze minimalistische strakke rugtas is uitermate geschikt voor…

Bekijk Fraenck mannen vegan Rugtas Dave Blauw

2. Fraenck dames vegan Fietstas + Schoudertas Joni Zwart

Over Fraenck dames vegan Fietstas + Schoudertas Joni Zwart

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Fraenck dames vegan Fietstas + Schoudertas Joni Zwart. De webshop beschrijft het product als volgt: JONI is een handgemaakte fietstas / schoudertas van upcycled vegan leer. Puntsgewijs Afmetingen: 35 x 28 x 13,50 cm Inhoud: Circa 12 liter Sterke haken om aan de fiets te bevestigen Ritssluiting en klittenband Vaste en afneembare hengsels Materiaal: Vegan leer en zeildoek Waterafstotend Langer verhaal JONI is een multifunctionele…

Bekijk Fraenck dames vegan Fietstas + Schoudertas Joni Zwart

3. UNBEGUN dames vegan Cross Body Tas Grijs

Over UNBEGUN dames vegan Cross Body Tas Grijs

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: UNBEGUN dames vegan Cross Body Tas Grijs. De webshop beschrijft het product als volgt: Het Nederlandse Eurostretch maakt loeisterke festivaltenten. Maar als je zo’n tent uitsnijdt levert dat veel restmateriaal op. Zonde om op de fabrieksvloer te laten liggen. Daarom geven we bij UNBEGUN dit schitterende materiaal nieuw leven. Als duurzamere tas krijgen ze eindelijk het daglicht te zien. Deze schoudertas met karakter is…

Bekijk UNBEGUN dames vegan Cross Body Tas Grijs

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere vegan tas producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzame vegan tas?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een vegan tas die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame vegan tas er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame vegan tas en de achtergrondinformatie

Duurzame Vegan tassen – van Schoudertassen tot Rugzakken

Waarom  vegan tassen?

Bij de vervaardiging van tassen worden vaak dierlijke producten gebruikt. Dit omvat het gebruik van leer, wol, veren en bont. Door een vegan tas te kiezen, kun je dit vermijden. Bovendien zijn vegan tassen vaak gemaakt van duurzame materialen zoals biokatoen, bamboe of hennep. Dit maakt ze vaak milieuvriendelijker.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vegan tassen op de markt. Sommige merken gebruiken gerecycled materiaal om hun tassen te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals biokatoen, bamboe of hennep. Er zijn ook vegan tassen die gemaakt zijn van materialen als biokatoen of hennep. Hier zijn enkele van de beste vegan tassenmerken om te bekijken!

Vegan tassen

De gemiddelde mens heeft toch wel een paar tassen in zijn of haar kast hangen. Vrouwen meestal een paar meer dan mannen, maar over het algemeen bezit iedereen wel een aantal tassen. We houden van vegan tassen, een handtas zegt wat over je karakter. Vegan tassen zijn ook erg functioneel, zodat je al jouw spullen mee kunt nemen.

Vandaag de dag is een vegan tas een echte eye-catcher. Een must-have in allerlei verschillende vormen, casual, chique, sportief of hip. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een vegan tas van. Jouw outfit is helemaal af met een hippe tas. Op deze pagina kun je allerlei vegan tassen met elkaar vergelijken. Stel het filter in en kies jouw favoriete vegan tas!

De vegan tas

Eeuwenlang is de tas het exclusieve domein geweest van mannen. In het oude Egypte liepen hoogwaardigheidsbekleders met heuptasjes, Afrikaanse priesters lopen rond met met kralen versierde kruidenbuidels en Griekse vazen hebben vaak afbeeldingen waar krijgers en jagers op afgebeeld worden, mét tas. Van praktisch mannending is de tas geëvolueerd tot modeaccessoire voor vrouwen.

Vroeger werden de tassen uitgevoerd in leer. Dit was vooral vanwege praktische redenen. Wol, zijde en andere stoffen kunnen minder goed tegen een stootje dan leer. Later werden ook nog industriële materialen gebruikt voor de productie van tassen (zoals plastic). Gelukkig zijn er nu ook veganistische opties!

Waarom een vegan tas?

Er wordt vaak gedacht dat leer één van de afvalproducten is uit de vlees- en melkindustrie. Helaas is dit niet waar. De leerindustrie is onafhankelijk en er gaat ontzettend veel geld in om. Jaarlijks worden er gemiddeld één miljard dieren geslacht, puur voor de leerindustrie. We hebben het dan vooral over geiten, paarden, koeien, kalfjes, varkens, katten, honden en lammetjes. Leer komt voornamelijk uit China en India, waar dieren vooral behandeld worden (en gezien worden) als productiemiddel of gebruiksvoorwerp. De winst is daar vaak belangrijker dan een dierenleven en dieren worden op gruwelijke wijze behandeld. Dit is helemaal niet nodig! Er zijn zulke mooie materialen die leer kunnen vervangen. Gelukkig worden we ons hier steeds bewuster van en kiezen we meer voor vegan tassen.

De beste vegan tassen

Vegan tassen zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Dit geldt ook voor de prijsklassen.

Naast diervriendelijke materialen wordt er ook steeds meer gekeken naar de ecologische voetafdruk, en dan wel het verkleinen van deze voetafdruk. Vegan tassen worden ook steeds duurzamer. Dit gaat over de materialen ervoor gebruikt wordt (eventueel gerecycled), waar de tas geproduceerd wordt en hoe de arbeidsomstandigheden eruit zien.

Een vegan tas is duurzaam en gaat vaak lang mee. Je hoeft niet in te leveren op je stijl als je niet meer voor leer kiest, maar voor een veganistisch alternatief. Vegan tassen zijn ook prachtig! Daarnaast geeft het een fijn gevoel om rekening te houden met het milieu en welzijn van de dieren.

Merken vegan tassen

Er zijn verschillende merken vegan tassen. Er worden bijvoorbeeld duurzame en vegan tassen geproduceerd door het Belgische merk Captain Cork. De schouder- en handtassen zijn vrij van chemicaliën en bestaan vooral uit kurk. Naast tassen in kurkkleur hebben ze ook legergroene en blauwe tassen.

Denise Roobol produceert ook vegan tassen, maar dan in Nederland. Denise eet plantaardig, toen zij begon met het ontwerpen van tassen wilde ze hier natuurlijk geen dierlijke materialen voor gebruiken. Alle tassen van Denise Roobol zijn goedgekeurd door PETA. Het materiaal wat ze voor de tassen gebruikt is microfiber. Dit is even soepel en sterk als leer. De tassen blijven niet alleen lang goed, maar zijn ook waterafstotend. Een win-win situatie!

Naast hand- en schoudertassen zijn er ook vegan rugzakken te koop, bijvoorbeeld van het merk Rains. Deze tassen zijn ook waterdicht en in meerdere formaten te koop (hierbij kun je denken aan reistassen, laptoptassen, trekking rugzakken en heuptassen). Daarnaast zijn ze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals olijf, donkergroen, rood, mint, blauw, oker, zwart en taupe. Rains houdt rekening met duurzaamheid bij het transport en het verpakken van de tassen.