Iemand die TreeClicks gebruikt

Bedrijf plant gratis bomen als jij shopt bij jouw favoriete winkels

Shoppen bij jouw favoriete webwinkels en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een groenere wereld zonder dat het jou iets kost? Met de komst van TreeClicks kan het. Dit initiatief plant bomen als jij aankopen doet bij aangesloten webwinkels zoals Coolblue, Hema of meer dan 10.000 andere sites. Het is de bedoeling dat TreeClicks in 2020 al honderdduizend bomen heeft geplant.

Gratis bomen planten, hoe kan dat?

Het lijk te mooi om waar te zijn. Toch is het gebruik van TreeClicks helemaal gratis. Hoe dat kan? Webwinkels geven vaak een fee aan sites die kopende klanten naar hen doorverwijzen. Dat is bijvoorbeeld het verdienmodel van veel vergelijkingssites. Hier betaalt de consument niks extra voor. TreeClicks krijgt ook een fee. Van dit geld plant TreeClicks bomen in India. Zo betaal je hetzelfde voor je product, maar draag je wel bij aan een beter klimaat. Inmiddels heeft de duurzaamheidsstartup meer dan 10.000 sites verzameld waarbij wij bomen planten als men via ons iets koopt. Dit zijn veel webshops, maar ook energiemaatschappijen en reisbureaus.

Steeds meer mensen kiezen duurzaam. Ontvang ook de duurzame nieuwsbrief.

Wil je meer duurzaam nieuws en duurzame blogposts ontvangen? Ontvang onze nieuwsbrief met tips, nieuws en vacatures.

Eén keer installeren, daarna automatisch bomen planten

Wie gebruik wil maken van TreeClicks, moet wel een browserextensie installeren. Dit klinkt ingewikkeld, maar is letterlijk twee keer klikken en klaar. Daarna merk je er niks meer van en kun je gewoon shoppen zoals je normaal doet. Ook als je je computer opnieuw opstart. Het enige verschil is dat elke aankoop bijdraagt aan een beter klimaat. De extensie is beschikbaar voor Google Chrome en Firefox en kan eenvoudig worden geïnstalleerd via TreeClicks.nl.

Chrome Extensie die bomen plant - TreeClicks - voorbeeld
Een voorbeeld van hoe TreeClicks er werken uit ziet

Zien hoeveel bomen je geplant hebt

Wie TreeClicks installeert hoeft geen account aan te maken. Dit kan wel. Dan kun je bijhouden hoeveel bomen er zijn geplant door jouw online aankopen. Hoe groter het aankoopbedrag, hoe meer bomen er geplant worden.

Waarom TreeClicks?

TreeClicks is ontstaan vanuit het idee van FlyGRN, een prijsvergelijker voor vliegtickets waarbij de CO2-uitstoot van een vlucht wordt gecompenseerd. Beide sites zijn niet opgericht vanuit commercieel oogpunt. Waarom dan wel? TreeClicks is ontwikkeld vanuit de wens om een positieve draai te geven aan het online shopgedrag van consumenten. In Nederland wordt jaarlijks voor €25 miljard online gewinkeld. Als er een klein deel van dat bedrag geïnvesteerd zou worden in herbebossing zouden er miljoenen bomen geplant worden. In april dit jaar bleek uit onderzoek van het vakblad Science dat het planten van een biljoen bomen de meest effectieve manier zou zijn om klimaatverandering tegen te gaan. Het is natuurlijk altijd beter als consumenten niet of minder gaan winkelen. Spullen hebben namelijk de grootste impact op ons milieu. Dus TreeClicks wilt vooropstellen dat het van belang is dat consumenten hier bewust mee omgaan. Toch heb je soms gewoon spullen nodig. Het zou mooi zijn als er in dit geval gezorgd wordt voor een positieve impact met behulp van TreeClicks.

Het doel van TreeClicks is om in 2020 al honderdduizend bomen geplant te hebben. TreeClicks wordt ook gelanceerd in de VS, wat het bereik en potentieel van de plug-in zal vergroten.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *