Vegan kookboek

10 x de beste vegan kookboeken

Vegan voeding: het eten van de toekomst. Kook je graag plantaardig? Of wil je vaker vegan recepten maken? Dan is een portie inspiratie altijd welkom. Wij zochten de 10 beste vegan kookboeken voor je uit. Boordevol ideeën voor plantaardige succesrecepten. What’s cooking

Onze top 10 beste vegan kookboeken

Vegan, het kookboek – Jean-Christian Jury

Met deze kneiterdikke receptenbijbel kook jij de veganistische sterren van de hemel. En aan inspiratie geen gebrek, want dit vegan kookboek telt maar liefst 450 recepten. De moeilijkheidsgraad varieert: je vindt recepten voor een simpele doordeweekse maaltijd, maar ook voor een bijzonder meergangendiner. 

Bestel Vegan, het Kookboek hier online

But I could never go Vegan – Kristy Turner

“Vegan? Dat zou ik niet kunnen” – een opmerking die je ongetwijfeld regelmatig hoort als je vegan eet. Want zonder kaas, zuivel en vlees en vis, dan is het leven maar saai… Toch? Nou, met dit vegan kookboek bewijst foodblogger Kirsty Turner het tegendeel. Van ontbijt tot dessert en alles daartussenin: alle gerechten die je op tafel tovert met behulp van dit kookboek zijn smaakvol, verrassend en voedzaam. 

Bestel dit vegan kookboek van Kristy hier.

Vegan ontbijt recepten

De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool en Veerle Vrindts

Het perfecte kookboek voor beginnende veganisten! De Vegarevolutie helpt je om de stap te zetten naar een plantaardig dieet of om steeds vaker vegan te koken. De recepten bewijzen dat vegan eten niet alleen duurzaam en diervriendelijk is, maar ook gezond én lekker. Inclusief heldere info over vitamines en mineralen, zodat je weloverwogen en bewust eet.

De Vegarevolutie bestel je hier.

Man. Eat. Plant – Lisette Kreischer en Maartje Borst

Het vegan kookboek voor mannen, vol stoere recepten die laten zien dat de veganistische keuken echt niet onderdoet voor koken met vlees. Sappige vegan burgers, een full English breakfast en crispy bacon van tempeh. Zoals auteurs Lisette en Maartje zeggen: hot, roasted, grilled, juicy én vegan.

Je koopt Man. Eat. Plant online via Bruna.

Plantaardige burger

The Plantbased Cookbook – Deliciously Ella

Een smokey aubergine dip, champignon-notenburgers en haverrepen. Foodblogger Ella Woodward laat met dit vegan kookboek zien dat plantaardig eten verrassend en afwisselend is. Én smaakvol. 

Koop Deliciously Ella, Plant Based Cookbook via Bruna of Amazon

15 minuten vegan, Katy Beskow

Het ideale vegan kookboek om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de plantaardige keuken. Met 100 veganistische recepten die je in een handomdraai op tafel tovert. Je maakt ze met eenvoudige ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. En dat is wel zo handig na een drukke werkdag

15 minuten vegan is hier online te koop.

Plantaardig koken in een handomdraai

Oh She Glows, Elke Dag – Angela Liddon

Snel, simpel, superlekker en gezond. Oh She Glows Elke Dag is het ideale vegan kookboek als je graag gezond en plantaardig eet. Angela Liddon deelt meer dan honderd recepten met foto’s die je doen watertanden. Inclusief tips voor vervangende ingrediënten bij allergieën en trucjes om gerechten kindvriendelijk te maken.

Bestel Oh She Glows hier online.

Vegan Soulfood, Jason Tjon Affo

Een Japanse rijstbowl, kruidige cassavesoep en pikante sticky tempeh. De vegan recepten van Jason Tjon Affo zijn kleurrijk, tropisch en feestelijk. Jason weet op een bijzondere manier een succesvolle exotische twist te geven aan zijn vegan recepten. 

Bestel Vegan Soulfood bij Bruna.

Vegan kookboek met bowls en andere recepten

Vegan comfortfood, Lisa Stel

Vegan, dat betekent niet dat je als een konijn eet. Dat bewijst Lisa Stel met haar boek Vegan Comfortfood, waarin ze guilty pleasures in een vegan jasje steekt. Pita’s met oesterzwammenshoarma bijvoorbeeld. Of smakelijke pasta stroganoff en vegan eiersalade. 

Vegan Comfortfood is hier te koop.

Taart en de Koeck – Maartje Borst

Bakkers klaar? Bakken maar! Taart en de Koeck is een plantaardig bakboek waarvan het hart van menig bakliefhebber sneller gaat kloppen. Van smeuïge chocoladetaart tot tiramisu: een must als je plantaardig wilt bakken, maar niet wil inleveren op smaak. 

Je koopt Taart en de Koeck hier online

Vegan chocoladetaart

Ontvang het laatste duurzame nieuws & tips om duurzamer te leven

Wil je meer duurzaam nieuws en duurzame blogposts ontvangen? Ontvang onze nieuwsbrief met tips, nieuws en vacatures.

Beste vegan kookboeken op een rij

  1. Vegan, het Kookboek – Jean-Christian Jury
  2. But I could never go Vegan – Kirsty Turner
  3. De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool en Veerle Vrindts
  4. Man. Eat. Plant. – Lisette Kreischer en Maartje Borst
  5. The PlantBased Cookbook – Deliciously Ella
  6. 15 minuten vegan – Katy Beskow
  7. Oh she Glows, Elke Dag – Angela Liddon
  8. Vegan Soulfood – Jason Tjon Affo
  9. Vegan Comfortfood – Lisa Stel
  10. Taart en de Koeck – Maartje Borst

Plant bomen voor de bestelling van jouw vegan kookboek 

Zin om de keuken in te duiken? Wacht! Installeer TreeClicks voordat je jouw vegan kookboek bestelt. Met TreeClicks plant je namelijk gratis bomen. Als je jouw vegan kookboek koopt via een van hun aangesloten partnershops, ontvangen zij een advertentiefee. Die fee investeren ze in het planten van nieuwe bomen.

Zo plant je dus bomen in ruil voor je online bestelling. Zonder dat jij er iets voor betaalt. Meer weten? Lees hier hoe je TreeClicks gratis installeert. 

De meest duurzame optie is natuurlijk om even naar de boekhandel om de hoek te lopen. Zo bespaar je CO2 én steun je lokale ondernemers uit je buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *