Duurzame Hardloopschoenen kopen

Op zoek naar duurzame Hardloopschoenen? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Veja hardloopschoenen tot andere eco Hardloopschoenen.

Duurzame Hardloopschoenen vergelijken en kopen


We konden helaas geen producten vinden. Verwijder alle filters of gebruik van de zoekfunctie.

Als je op zoek bent naar duurzame en milieuvriendelijke loopschoenen, zoek dan niet verder dan de onderstaande productvergelijker. Je kunt bladeren en filteren op allerlei duurzame opties, van Veja loopschoenen tot andere milieuvriendelijke merken. Of je nu een specifieke stijl zoekt of gewoon je duurzame opties wilt verkennen, de productvergelijker is een prima plek om te beginnen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het doorbladeren van duurzame hardloopschoenen!

Wat zijn duurzame hardloopschoenen?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een hardloopschoenen die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame hardloopschoenen producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame hardloopschoenen en de achtergrondinformatie

Met deze duurzamere hardloopschoenen kun je de planeet helpen en tegelijk gezonder worden. Bij het uitzoeken van het juiste paar loopschoenen zijn er een aantal mooie duurzame opties.

Veja is bijvoorbeeld een merk dat een paar van de populairste duurzame loopschoenen maakt. Maar er zijn ook een aantal andere milieuvriendelijke loopschoenmerken die je kunt bekijken.

Hierboven staan een paar van de beste duurzame hardloopschoenen die vandaag verkrijgbaar zijn.

Duurzame hardloopschoenen kopen

Als je op zoek bent naar duurzame hardloopschoenen, dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Op deze pagina vind je een overzicht van duurzame hardloopschoenen, die je kunt filteren met de onderstaande productvergelijker. Het assortiment bevat zowel Veja hardloopschoenen als andere eco hardloopschoenen.

Het assortiment verschillende duurzame hardloopschoenen wordt op deze vergelijkingssite getoond. Als je verder wil filteren kun je bovenstaande filter selecteren. Mochten er geen resultaten zijn voor jouw filter, dan kun je de filter het beste weer uitzetten.

Wat zijn nu duurzame hardloopschoenen?

Producten die zo lang mogelijk meegaan en zo min mogelijk vervuiling veroorzaken zijn een duurzame keus. Deze producten worden getoond in onze vergelijker. Hierbij kiezen we bijvoorbeeld voor hardloopschoenen die bij de productie ervan zo min mogelijk impact hebben op het milieu, of voor producten die lang meegaan. Dit kunnen veganistische producten zijn, maar ook producten die in duurzame merklijsten hoog scoren of producten waarbij gebruik wordt gemaakt van betere materialen (zoals hennep, biologisch katoen en bamboe). Belangrijk is wel om te onthouden dat de meest duurzame hardloopschoenen de schoenen zijn die je tweedehands of niet koopt. Stel jezelf dus altijd de vraag of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent letterlijk ‘in staat om lang mee te gaan zonder destructief of schadelijk te zijn’. Dit kan gaan over de vraag of iets vernietigbaar is door bijvoorbeeld milieufactoren zoals watervervuiling en verwering, maar op ecologisch gebied gaat duurzaamheid juist weer over de gezond- en duurzaamheid van systemen. Tot slot is er nog een definitie van duurzaamheid die gaat over de vraag of een voorwerp lang bruikbaar blijft na vervaardiging, voordat het uiteindelijk afval wordt.

Welke merken zijn duurzaam?

Waarom kies je voor duurzame hardloopschoenen? Het antwoord is simpel: om de planeet te helpen en tegelijkertijd zelf gezonder te worden. Tegenwoordig zijn er veel duurzame opties als het om hardloopschoenen gaat. Het merk Veja heeft bijvoorbeeld een paar super populaire duurzame hardloopschoenen in het assortiment.

Duurzame hardloopschoenen zijn van betere kwaliteit waardoor ze langer meegaan. Daarnaast zijn ze gemaakt van gerecyclede grondstoffen, waarbij de voorkeur heeft dat deze grondstoffen uit de regio komen en gemaakt zijn onder goede omstandigheden, zowel voor dieren als voor mensen.

Bewustwording

Duurzame kleding en hardloopschoenen worden steeds populairder. Ook de bekendste en grootste hardloopmerken worden zich steeds meer bewust van hun voetafdruk op de wereld. Merken zoals New Balance, Asics, Odlo, Brooks en Craft stellen zichzelf ambitieuze doelen en zijn al op zoek naar nieuwe grondstoffen. De bewustwording is er dus al, dat is een goede stap in een duurzame richting.

Naast de productie van de hardloopschoen zelf, is er ook aandacht voor verpakkingsmateriaal. Steeds meer schoenenproducenten maken gebruik van gerecycled karton voor het produceren van schoenendozen. Ook naar de arbeidsomstandigheden tijdens het produceren van hardloopschoenen krijgt steeds meer aandacht. Goede arbeidsomstandigheden is immers ook een vorm van duurzaamheid voor de mens.

Op de websites van verschillende merken kunnen we lezen dat ze bezig zijn met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Elk merk heeft op de website een pagina gewijd aan duurzaamheid. Hier staan vorderingen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid benoemd. We kunnen bijvoorbeeld lezen dat Adidas zich inzet om een einde te maken aan de plasticvervuiling van oceanen. Dit doen ze door het gebruik van plasticmaterialen in het productieproces zoveel mogelijk te vermijden. Ook de Flyknit technologie van Nike is een mooi voorbeeld. Het bovenmateriaal van de hardloopschoenen wordt op microniveau gewezen. Dit zorgt voor 60% minder restafval.

Productie van hardloopschoenen

Bij de productie van een ‘normaal’ paar hardloopschoenen komt veel vervuiling kijken. Bij de productie van één paar hardloopschoenen wordt al gauw 14 kilo CO2 uitgestoten. Gelukkig gaan hardloopschoenen over het algemeen lang mee, dus dat maakt de productie over het algemeen wat minder vervuilend, omdat er simpelweg minder geproduceerd hoeft te worden als producten langer meegaan.

Het belangrijkste is dat hardloopschoenen goed dempen. Door alle merken wordt dempend schuimrubber, gel of foam gebruikt voor de vering. De slijtzool wordt ook vaak gemaakt van synthetisch rubber. De praktijk leert dat het vervangen van dit synthetische rubber door duurzaam materiaal lastig is.

Maar, er zijn ontwikkelingen in aantocht. Er wordt al gebruik gemaakt van natuurlijk rubber in hardloopschoenen. Het blijkt nu dat natuurlijk rubber een grotere teruggave van energie heeft, maar ook sneller slijt. Het wiel omtrent dit onderwerp is helaas nog niet uitgevonden.