Duurzame Rokken kopen

Kies Groener toont een overzicht van duurzamere Rokken. Vergelijk en filter online.

Overzicht van Rokken online

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Hanger voor 3 rokken

Over Hanger voor 3 rokken

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Hanger voor 3 rokken. De webshop beschrijft het product als volgt: Hanger voor 3 rokken Maat:

Bekijk Hanger voor 3 rokken

Wil jij duurzamere rokken? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat is een duurzame rokken?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een rokken die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame rokken er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Over een rokken en de achtergrondinformatie

Duurzame Rokken – van lange rokken tot korte rokken

Het is tijd om bewuster met kleding om te gaan. Rokken zijn een veelzijdig kledingstuk en er zijn nu veel duurzame opties verkrijgbaar. Van maxirok tot minirok en zelfs splitrok, deze gids helpt je om stijlvol duurzaam te worden!

Typen duurzame rokken

Een van de meest duurzame stoffen is biologisch katoen. Het wordt verbouwd zonder synthetische meststoffen of pesticiden en is dus vrij van schadelijke chemicaliën. Je kunt biokatoenen rokken vinden in verschillende lengtes en stijlen; van losse en vloeiende maxirokken tot kortere rokken die een swing geven.

Een ander type duurzame rok is gemaakt van hennep. Hennep is een duurzaam gewas dat geen irrigatie nodig heeft en weinig inputs zoals pesticiden. De hennep die je in kleding vindt, is meestal een mengsel met andere vezels om de duurzaamheid van de stof te vergroten en het zachter te laten aanvoelen. Je kunt een verscheidenheid aan hennep rokken vinden in veel verschillende stijlen.