Duurzame Vesten kopen

Kies Groener toont een overzicht van duurzamere Vesten. Vergelijk en filter online.

Overzicht van Vesten online


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Fleece vest van bio-katoen

Over Fleece vest van bio-katoen

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Fleece vest van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Fleece vest van bio-katoen, petrol/nachtblauw Maat: S

Bekijk Fleece vest van bio-katoen

2. Walkstof vest van bio-wol met bio-katoen

Over Walkstof vest van bio-wol met bio-katoen

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Walkstof vest van bio-wol met bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Walkstof vest van bio-wol met bio-katoen, marine Maat: 36/38

Bekijk Walkstof vest van bio-wol met bio-katoen

3. Fleecevest met capuchon van bio-katoen

Over Fleecevest met capuchon van bio-katoen

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Fleecevest met capuchon van bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Fleecevest met capuchon van bio-katoen, zeegras Maat: 110/116

Bekijk Fleecevest met capuchon van bio-katoen

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere producten. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat zijn duurzame vesten?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een vesten die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame vesten producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Meer over vesten

Duurzame Vesten – van Knitwear tot Vegan vest

Wat is een duurzaam vest?

Een duurzaam vest is een vest dat van duurzame materialen gemaakt is. Duurzame materialen zijn materialen die weinig invloed hebben op het milieu. Dat kunnen gerecycleerde materialen zijn, maar ook materialen die biologisch afbreekbaar zijn of die van hernieuwbare grondstoffen gemaakt zijn. Duurzame vesten zijn vaak gemaakt van materialen als biologisch katoen, bamboe of hennep.

Waarom is het belangrijk een duurzaam vest te kopen?

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is een duurzaam vest te kopen. Ten eerste helpt het om het milieu te beschermen. Kleding maken van duurzame materialen vermindert de hoeveelheid vervuiling en afval die geproduceerd wordt. Ten tweede is duurzame mode vaak ethischer. Merken die duurzame producten maken hebben vaak betere arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en gebruiken minder schadelijke chemicaliën in hun producten.

Wat zijn de beste merken van duurzame vesten?

Er zijn veel mooie merken van duurzame vesten op de markt. Kijk op hun websites om hun nieuwste collecties te zien!