duurzaam cadeau

Duurzame cadeau’s – een cadeau voor een betere wereld

Is er iemand jarig? Of heb je iets anders te vieren? Dan ben je wellicht op zoek naar een tof cadeau.

Maar wellicht weet je al dat spullen een van de grootste veroorzakers is van verborgen milieu impact. Daarom geven we hier een aantal alternatieve ideeën van producten die je cadeau kunt doen.

Niet materiële duurzame cadeau’s

Het is erg vanzelfsprekend om aan iets materieels te denken wanneer je iemand iets cadeau wilt doen. Maar wist je dat je bijvoorbeeld ook iets niet-materieels kunt geven? Bijvoorbeeld een boom, donatie of een etentje bij een restaurant dat zo min mogelijk dierlijke producten serveert (want ook dierlijke producten hebben een grote verborgen milieu-impact).

Nieuw product nodig? Denk ook eens aan een vintage of tweedehands cadeau

Mocht je toch voor iets materieels willen gaan kun je natuurlijk ook voor tweedehands of vintage gaan. Hiervoor zijn diverse apps:

Koop je toch nieuwe producten? Installeer dan TreeClicks

Chrome Extensie die bomen plant - TreeClicks - voorbeeld

Winkel je toch liever een nieuw product online van een wat minder duurzaam merk? Installeer dan zeker de TreeClicks browser extensie. Dit is een gratis plugin voor Chrome, Firefox of Edge die bomen plant wanneer jij online shopt bij meer dan 50.000 aangesloten partijen zoals Hema, Amazon en Coolblue. Zo doe je in ieder geval íets terug!

Als iedereen in Nederland de plugin installeert en gebruikt kunnen ze een gebied herbebossen met de oppervlakte van de provincie Gelderland.

Door Kies Groener geselecteerde duurzame(re) cadeau’s

Wij hebben een overzicht gemaakt van zo duurzaam mogelijke cadeau’s. Maar wat is een duurzaam cadeau? We selecteren op:

  • Bekend merk dat om duurzaamheid bekend staat
  • Merk dat een goede duurzaamheidsscore (bijvoorbeeld Rankabrand-score) heeft
  • Product dat plastic voorkomt
  • Product dat mensen inspireert om duurzamer te leven – boeken zoals de Verborgen Impact van Babette Porcelijn zijn hier een goed voorbeeld van.

Overzicht van duurzame(re) cadeau’s

Filter op: