Duurzaam T-shirt kopen

Op zoek naar duurzame T-shirts? Bekijk en filter in onderstaande productvergelijker. Van Ronde hals shirts tot V-hals shirts.

Duurzame t-shirts vergelijken en kopen

Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Shirt van hennep/bio-katoen

Over Shirt van hennep/bio-katoen

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Shirt van hennep/bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: Shirt van hennep/bio-katoen, petrol Maat: XXL

Bekijk Shirt van hennep/bio-katoen

2. Iron Roots mannen vegan Sport T-Shirt Performance Pine

Over Iron Roots mannen vegan Sport T-Shirt Performance Pine

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Iron Roots mannen vegan Sport T-Shirt Performance Pine. De webshop beschrijft het product als volgt: De prestatielijn van Iron Roots is bedoeld voor elke training waar je aan deelneemt. Van ontspannende yoga tot intense CrossFit, onze plantaardige prestatielijn zal je ervaring verbeteren, met zijn antibacteriële en ademende eigenschappen. Dit T-shirt met lange mouwen is lichtgewicht, ademend en voelt zacht aan op je huid. Eucalyptusstof is…

Bekijk Iron Roots mannen vegan Sport T-Shirt Performance Pine

3. T-shirt van hennep en bio-katoen

Over T-shirt van hennep en bio-katoen

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: T-shirt van hennep en bio-katoen. De webshop beschrijft het product als volgt: T-shirt van hennep en bio-katoen, oceaan Maat: XXL

Bekijk T-shirt van hennep en bio-katoen

Deze vergelijkingssite toont verschillende duurzamere t-shirts. Wil je verder filteren? Selecteer dan bovenstaand filter. Het kan zijn dat als je filters instelt er soms geen producten vertoond worden. In dat geval kun je het beste de filters uitzetten. Hopelijk vind je dan producten.

Wat is een duurzaam t-shirt?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een t-shirt dat lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Let erop dat de meest duurzame t-shirts, producten zijn die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Over duurzame t-shirts en de achtergrondinformatie

Duurzaam T-shirt – van Ronde hals tot V-hals

Duurzaamheid is belangrijk om een aantal redenen. Ten eerste helpt het om het milieu te beschermen. Door kleding en accessoires van duurzame materialen te maken, vermindert de hoeveelheid vervuiling en afval die wordt geproduceerd. Ten tweede streeft duurzame mode ernaar langer mee te gaan dan gewone mode (helaas niet altijd). Dat betekent dat ze langer meegaan en je ze minder vaak hoeft te vervangen. Tenslotte is duurzame mode vaak ethischer. Merken die duurzame producten maken hebben vaak betere arbeidsomstandigheden voor hun werknemers en gebruiken minder schadelijke chemicaliën in hun producten.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten duurzame T-shirts op de markt. Sommige merken gebruiken gerecycled materiaal om hun shirts te maken, terwijl andere duurzame materialen gebruiken zoals biokatoen, bamboe of hennep. Er zijn ook veganistische T-shirts van materialen als biokatoen of hennep. Hier zijn enkele van de beste duurzame T-shirt merken om te bekijken!