Duurzame gadgets kopen

Kies Groener toont een overzicht van duurzamere gadgets. Vergelijk en filter online.

Overzicht van gadgets online


Filter op:


Wat zijn de populairste producten op deze pagina?

1. Dopper Dopper Insulated (580Ml) Lila

Over Dopper Dopper Insulated (580Ml) Lila

Het eerste product dat wij veel vergelijken: Dopper Dopper Insulated (580Ml) Lila. De webshop beschrijft het product als volgt: De Dopper Insulated is de oude vertrouwde Dopper, maar dan geisoleerd. De dubbelwandige vacuüm geïsoleerde thermosfles houdt je drankje 9 uur warm of 24 uur koud, ideaal als je wat langer onderweg bent. De fles bestaat uit drie delen en makkelijk schoon te maken door jou of je vaatwasser, zodat…

Bekijk Dopper Dopper Insulated (580Ml) Lila

2. Dopper Dopper Insulated (580Ml) Geel

Over Dopper Dopper Insulated (580Ml) Geel

Het tweede product dat veel bekeken wordt is: Dopper Dopper Insulated (580Ml) Geel. De webshop beschrijft het product als volgt: De Dopper Insulated is de oude vertrouwde Dopper, maar dan geisoleerd. De dubbelwandige vacuüm geïsoleerde thermosfles houdt je drankje 9 uur warm of 24 uur koud, ideaal als je wat langer onderweg bent. De fles bestaat uit drie delen en makkelijk schoon te maken door jou of je vaatwasser, zodat…

Bekijk Dopper Dopper Insulated (580Ml) Geel

3. Dopper Insulated 580ML Mid Grey/White

Over Dopper Insulated 580ML Mid Grey/White

Het derde product waar vaak naar gekeken wordt is: Dopper Insulated 580ML Mid Grey/White. De webshop beschrijft het product als volgt: De Dopper Insulated is het oude vertrouwende Dopper design die je drank heet of koud kan houden om de hele dag van te genieten.Dankzij het unieke design is de fles eenvoudig schoon te maken zodat deze langer meegaat.De cup is omgekeerd een bekertje voor extra drink comfort.Vaatwasmachine bestendig tot 65…

Bekijk Dopper Insulated 580ML Mid Grey/White

Wil jij duurzamere gadgets? Wij maakten een overzicht voor jou.

Wat is een duurzame gadgets?

Je kiest zo duurzaam mogelijk door te kiezen voor iets met zo min mogelijk vervuiling dat zo lang mogelijk meegaat. We proberen in onze vergelijker deze producten te tonen. We kiezen bijvoorbeeld voor een gadgets die lang meegaat en/of zo min mogelijk milieuimpact had bij de productie ervan. Dit gebeurt op automatische basis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor merken die hoog scoren in duurzame merklijsten, producten die betere materialen gebruiken zoals biologisch katoen, bamboe, hennep en meer. Maar ook producten die vegan zijn.

Duurzame gadgets vergelijken

Duurzaam betekent: in staat om lang mee te gaan zonder schadelijk of destructief te zijn. Dit kan zowel in de Engelse grammatica slaan op de vraag of iets vernietigbaar is door milieufactoren als verwering en watervervuiling. Op het gebied van de ecologie slaat duurzaamheid op hoe duurzaam en gezond systemen zijn (bron Wikipedia). Er is echter nog een andere definitie, die duurzaamheid heet – deze betekenis gaat over de vraag of een voorwerp na vervaardiging lang bruikbaar blijft, voordat het uiteindelijk afvalmateriaal wordt. Lees ook: wat is duurzaamheid?

Let erop dat de meest duurzame gadgets er een is die je niet of tweedehands koopt. Vraag je dus altijd af of je het product echt nodig hebt.

Meer over een gadgets

In een wereld waarin de roep om duurzaamheid steeds luider klinkt, zijn duurzame gadgets niet langer een nicheproduct. Deze slimme en milieuvriendelijke apparaten bieden innovatieve oplossingen voor alledaagse uitdagingen, terwijl ze ons helpen onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Maar wat maakt een gadget nu precies ‘duurzaam’?

Definitie van Duurzame Gadgets

Duurzame gadgets zijn elektronische apparaten en accessoires die zijn ontworpen met oog voor het milieu en energie-efficiëntie. Ze zijn vaak gemaakt van gerecyclede materialen, zijn energiezuinig, hebben een lange levensduur en kunnen vaak gerepareerd of gerecycled worden aan het einde van hun levensduur. Deze gadgets zijn bedoeld om de impact op de planeet te minimaliseren, zonder concessies te doen aan prestaties of gebruiksgemak.

Voordelen van Duurzame Gadgets

  1. Milieuvriendelijk: Duurzame gadgets verminderen de negatieve impact op het milieu. Ze dragen bij aan het verminderen van afval, het besparen van energie en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
  2. Energiebesparing: Veel duurzame gadgets zijn ontworpen met een laag energieverbruik. Dit helpt niet alleen het milieu, maar kan ook leiden tot lagere energierekeningen.
  3. Lange levensduur: Duurzame gadgets worden vaak vervaardigd met hoogwaardige materialen en zorgvuldig vakmanschap, wat resulteert in een langere levensduur en minder behoefte aan vervanging.
  4. Slimme oplossingen: Deze gadgets bieden vaak slimme oplossingen voor alledaagse problemen, waardoor ons leven efficiënter en milieuvriendelijker wordt.

Duurzame Cadeau-Ideeën

Nu we hebben gezien hoe duurzame gadgets ons dagelijks leven kunnen verbeteren, laten we eens kijken naar enkele geweldige cadeau-ideeën voor de bewuste consument in jouw leven. Of je nu een verjaardag, jubileum of gewoon een speciale gelegenheid viert, deze duurzame geschenken zullen zeker in de smaak vallen.

Duurzame gadgets – van bamboe tandenborstel tot waterbesparende douchekop

Duurzame gadgets zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. We hebben een paar gadgets op een rijtje gezet die je helpen om op een makkelijke manier duurzamer te worden. Natuurlijk zijn er nog veel meer en we moedigen je aan om rond te kijken.

Herbruikbare Waterflessen

Herbruikbare waterflessen zijn een geweldig cadeau voor iedereen die zijn of haar plasticverbruik wil verminderen. Kies een fles gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal of glas, met een lekvrije sluiting en een stijlvol design. Zo kunnen ze hun favoriete drankjes overal mee naartoe nemen zonder plastic wegwerpflessen te gebruiken.

Zonne-oplaadapparaten

Zonne-oplaadapparaten zijn perfect voor avonturiers en natuurliefhebbers. Ze laden op met behulp van zonne-energie en kunnen gebruikt worden om smartphones, tablets en andere apparaten op te laden, zelfs als er geen stopcontact in de buurt is. Zo blijven ze verbonden met de natuur zonder het milieu te belasten.

Waterbesparende douchekop

Een van de meest tastbare toepassingen van duurzame gadgets is de waterbesparende douchekop. Dit soort douchekop kan tot 75% van je waterverbruik besparen!

Kies de juiste waterbesparende douchekop

Douchen is een dagelijkse activiteit waarbij we vaak meer water verbruiken dan nodig is. Traditionele douchekoppen leveren doorgaans meer water per minuut dan we eigenlijk nodig hebben voor een aangename douche-ervaring. Dit leidt tot verspilling van water en een hogere waterrekening.

Duurzame Keukenapparatuur

Voor de thuiskok of bakliefhebber zijn er tal van duurzame keukenapparaten beschikbaar. Denk aan herbruikbare bijenwasdoeken als alternatief voor plasticfolie, duurzame bamboe snijplanken en energiezuinige slowcookers. Deze geschenken maken koken en voedselopslag milieuvriendelijker.

Bamboe tandenborstel

Er zijn steeds meer mensen die afstappen van plastic tandenborstels en overstappen op bamboe tandenborstels. Plastic tandenborstels zijn gemaakt van materialen die niet biologisch afbreekbaar zijn en het duurt tot wel 400 jaar voordat ze zijn afgebroken. Bamboe tandenborstels daarentegen zijn gemaakt van duurzaam gewonnen hout en breken sneller af.

Slimme Thermostaten

Een slimme thermostaat is een uitstekend cadeau voor iedereen die energie wil besparen en zijn of haar huis comfortabeler wil maken. Deze apparaten leren de voorkeuren van de gebruiker en passen automatisch de temperatuur aan om energie te besparen wanneer niemand thuis is. Zo wordt verwarming en koeling efficiënter.

Duurzame Kleding

Kleding gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, hennep en gerecyclede vezels is een geweldig cadeau voor modebewuste vrienden en familieleden. Kies voor merken die zich inzetten voor eerlijke arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke productiepraktijken.

Kortom, duurzame gadgets bieden niet alleen praktische voordelen, maar dragen ook bij aan een groenere toekomst. Of je nu geïnteresseerd bent in het verminderen van waterverbruik met een waterbesparende douchekop of op zoek bent naar het perfecte duurzame cadeau, deze innovatieve apparaten en ideeën kunnen ons helpen om bewuster te leven en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Door te investeren in duurzame oplossingen en geschenken, kunnen we samenwerken aan een planeet die we trots kunnen doorgeven aan toekomstige generaties. Kies groener, leef groener!

Hierboven staat een selectie duurzame gadgets. Niet gevonden wat je zoekt? Misschien vind je wat tussen de refurbished producten.