Elektrische Citroën leasen

Elektrische Citroën leasen

Op zoek naar een elektrische Citroën om te leasen? Bekijk verschillende private lease aanbiedingen.

Elektrische Citroën lease vergelijker

Bekijk alle elektrische leaseauto’s


⬆️ Pas het filter aan voor meer aanbod

Wij vergelijken op dit moment de volgende merken

Ander elektrische leaseauto merk vergelijken?

Elektrische leaseauto merken

Citroën – van ë-C4 EV tot ë-Spacetourer XL 75 kWh Business Lounge

Citroën heeft in totaal 4 elektrische modellen in de aanbieding. Het gamma begint met de ë-C4 EV en loopt op tot de ë-Spacetourer XL 75 kWh Business Lounge. Welke elektrische auto past het beste bij je?

Er is helaas geen elektrische versie meer van de C1. De ë-C1 was tussen 2015 en 2018 op de markt. De C1 werd daarna vervangen door de ë-C3. De elektrische C3 is nog niet in Nederland verkrijgbaar. Verwacht wordt dat de elektrische C3 in de tweede helft van 2020 in Nederland op de markt komt.

De populairste elektrische auto van Citroën is de ë-C3 Aircross. Het Franse merk heeft nog geen elektrische SUV in zijn gamma. De elektrische ë-Spacetourer is echter wel als SUV verkrijgbaar. De ë-Spacetourer is ook verkrijgbaar als mensendrager, de ë-Spacetourer mensendrager heet de ë-SpaceTourer.

De ë-SpaceTourer en de ë-Spacetourer zijn dezelfde auto, alleen de naam is anders. De ë-Spacetourer is de zakelijke versie en de ë-SpaceTourer is de privé versie.

Van ë-C4 tot ë-Spacetourer

De eerste elektrische auto van Citroën is de ë-C4. De ë-C4 is een elektrische versie van de Citroën C4. De ë-C4 werd in 2015 gelanceerd en is gebaseerd op de tweede generatie C4. De ë-C4 is een compacte auto en wordt daarom ook wel een hatchback genoemd.

In 2016 lanceerde Citroën de ë-Mëhari. De ë-Mëhari is een elektrische versie van de Méhari. De Méhari is een oude auto van Citroën. De Méhari werd oorspronkelijk in 1968 geïntroduceerd en was in productie tot 1988. In 2014 herintroduceerde Citroën de Méhari en de ë-Mëhari volgde twee jaar later.

In 2017 lanceerde Citroën de ë-SpaceTourer. De ë-SpaceTourer is een elektrische versie van de SpaceTourer. De SpaceTourer is een mensendrager van Citroën. De SpaceTourer is ook verkrijgbaar met een diesel- of benzinemotor. In 2019 introduceerde Citroën de ë-Spacetourer. De ë-Spacetourer is de zakelijke versie van de ë-SpaceTourer.

In 2019 lanceerde Citroën ook de ë-C3 Aircross. De ë-C3 Aircross is een elektrische versie van de C3 Aircross. De C3 Aircross is een SUV van Citroën. De ë-C3 Aircross heeft een actieradius van maximaal 330 kilometer.

Elektrische modellen van Citroën

Het bovenstaande overzicht toont alle elektrische auto’s die Citroën momenteel in de aanbieding heeft. Het overzicht begint met de ë-C4 EV en eindigt met de ë-Spacetourer XL 75 kWh Business Lounge.